Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry, nedokoukáno, to nešlo. Jednak je mi šoufl z tohohle kuchtění ála "kápnu na talíř něco, přidám k tomu větvičku trávy a vydávám to za majstrštyk", a pak to byla navíc ještě esence nudy a trapnosti. Upřímně je mi líto Rena, jestli tohle musel vzít, a nechápu ho, pokud to chtěl vzít. Chcete příjemný filmek z profikuchyně? Pusťte si Ratatouille. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Tak žádný gurmánský zážitek se dnes nekoná. Film je rutinní záležitostí, snadno předvídatelnou a bez překvapení. Snímek je založen na vztahu dvou kuchařů, kteří mají tvořit výbušný komický tandem. Ale ne vždy se tak děje. Film občas vyvolá menší úsměv na rtech, ale také i pravý opak. Ve střední části tvůrci dávají vzpomenout na komedie ve stylu Lousie de Funese a film se trochu zvrhává do trapných bláznivých komedií (převleky za Japonce, vědecké vaření apod.). Tyto scény působí jako by vypadly z jiného filmu. Snímek nezachrání ani bohužel nevygradovaný závěr, který proběhne celkem hladce, bez větších konfliktů a napětí. Prostě nemastné, neslané. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Francouzi vědí, jak na mě - a bavil jsem se opravdu dobře! Reno příjemně válí, Youn zdatně sekunduje a i když je příběh samozřejmě vcelku jasnej, přeci jen je tam dostatek vtipných obratů a zádrhelů, které to ozvláštňují a nečiní z filmu 100x viděnou nudu. Navíc jsme byli v kině při sledování skoro sami, což z filmu udělalo ještě trošku lepší zážitek, muhehe :) 75% ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Zde není co tak rozepisovat. Francouzská produkce nám předvádí lehčí komediální jednohubku, která vám zpříjemní nějakou tu chvíli nudy. Čeká na vás příjemné herecké obsazení, které vás bude provázet po celou dobu. V jednom Vás zklamu i přes všechny tyto klady se na film budete po druhé dívat už s obtížemi, ale pokud máte rádi seriály a pořady o vaření, tak budete potěšeni. ODDECH!!! ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Dílko stejně instantní jako kuchyně, kterou kritizuje. Film prakticky nemá žádný smysluplný děj, je to jen sled více či méně nereálných náhod. Největší tragédií je ale hlavní (mladý) protagonista. Jak s ním má divák sympatizovat a držet mu palce, když je to vlastně prudič a kverulant. Vůbec se nedivím, že dostane tolikrát padáka, já bych ho rovnou zastřelil. Když k tomu přičteme, že jej hraje rovněž nesympatický herec, je na průšvih zaděláno. Vrcholem absurdity filmu je, že s tímto protivným skrčkem sdílí život a lože o hlavu větší nádherná ženská. Jean Reno, byť stárnoucí, je v poho, ale ten bohužel film nezachrání. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama