Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (Cinemart)

(více)

Videa (45)

Trailer 3

Recenze (199)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $103miliónovTržby USA $131,538,435Tržby Celosvetovo $500,101,972Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,423,550Tržby za predaj DVD v USA $32,558,466║ dosť odbitá záležitosť, čo sa týka banálnej tuctovosti príbehu, ktorý ma v danej oklieštenej príbehovej šablónke otravoval až uspával, graficky pekné a taktiež Slovenský dabing opäť dosahuje patričnej kvality ale dojem z povrchného príbehu a suchých gagov(zasmial som asi tak 3x čo je sakramentsky málo u mňa) dojem nenapraví, pre mňa až nečakaná zbytočnosť a podľa ukážok pred týmto počinom nebude osamotená /videl v kine: 40%/ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Je to modré, ve 3D, žije to v pralese, který chtějí lidé zničit a není to Avatar .. i když? Rio 2 je jasným důkazem lenosti scenáristů a producentů, kterým ke štěstí v podobě naplněných pokladniček kin stačí obšlehnout něco, co mělo úspěch a už tu dávno bylo, jen do toho rozlili mnohem víc barev a rozezpívali to tak otravně, že mě z toho bude bolet hlava ještě několik dalších dnů .. ()

Reklama

Leksland 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co bych k tomu řekl..Animák co pobaví celou rodinku to rozhodně není.. Vlastně bohužel ani děti.. Kopírka všeho možného, natáhnutý děj s kterým evidentně byly problémy, zkrátka o ničem..Obrovská nuda.. Nejhezčí z toho asi byl ten kelímek co jsme dostali..Myslím, že i malá měla větší radost z kelímku, než z pohádky..Chvíli jsem myslel, že malý přesypu popcorn a budu muset udělat Mrs. Beana a dát si ten kbelík na hlavu, abych na to nemusel už koukat, jelikož to pro mě byl celkem taky horor.. Pak se mě jí zželelo, že jí nebudu dělat ostudu:-) Ne vážně ani jsme nedokoukali.. a šli si dál po svým... víc jak na 2 hvězdy to prostě nemá :-( Na spaní to bude pohádka zaručeně dobrá, budete do půl hoďky tuhý! Kdo ještě nebyl a děcko Vám nevyhrožuje, že pokud neuvidí Ria, že to nepřežije je zbytečnost na to chodit.. Ale co se dá dělat tvůrcům vydělal...a jím to stačí, ale mě osobně a co jsem viděl v kině tak se nebojím použít slůvko nám ne!!! Radši počkejte na Jak vycvičit draka 2.. Nevím zda dosáhne kvalit jedničky.. Ale bude to zaručeně větší jistota.. A my se s malou už moc těšíme.. :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si hned na začátku, že dvojka Ria byla zbytečná. Ano, byla, ale já po pokračování bažil už od mé milované jedničky, takže mě pokračování potěšilo. A teď můžu říct, že mě to nezklamalo. Je to sice o stupeň horší než jednička, vtipu je minimálně, příběh to nemá téměř žádný - ale vůbec nic z toho ani trochu nevadí, skutečně, postavy, prostředí a úchvatná animace (asi moje nejoblíbenější ze všech animáků) to plně vynahrazují. Mohli to sice osekat o ty zbytečé písničky a víc rozvětvit děj, ale i tak to působí moc dobře. Staré postavy nezklamaly, nové na tom byly trochu hůř, hlavně ta šílená, neškodná pralesnička. Potvrdil jsem si, že Rio je jedním z nejlepších animáků vůbec, ale trojka už opravdu bude více než zbytečná, takže prosím, víc ne. Skvělá zábava, rychle to uteče a nezklame to snad nikoho - krásné optimistické dílko z prostředí lepšího než Madagaskar. Musím si připomenout jedničku. Druhé Rio mě potěšilo, ale nenadchlo tak jako jednička. Za mě 75% a za čas určitě repete, tohle prostě musím vidět znova, protože z žádného animovaného filmu jsem nebyl nikdy tak nadšený jako z těhle dvou. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Neinovativní, nepřekvapující a méně vtipný odvar prvního dílu. Po hudební stránce stále skvělé, stále výborná animace s milým dětinským příběhem a sem tam úsměvným vtípkem, která napoprvé fungovala velmi dobře, tak na podruhé již ztrácí na dechu. Druhé Rio je další z řady sequelů, které sice neurazí, zato ničím nepřekvapí a jedno shlédnutí bohatě stačí. I tak se ale stále jedná o solidní zpříjemnění večera. Průměr... 3* ()

Galerie (114)

Zajímavosti (9)

  • Na talentovej súťaži komáre predvádzajú krátky úryvok z diela Wolfganga Amadea Mozarta "Rondo Alla Turca". (patrik1177)
  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama