Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (725)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Z filmového Jobse mám trochu rozporuplné pocity. A není to kvůli Kutcherovi, ale spíše kvůli povrchnosti celého filmu, který nemá téměř žádnou vypovídací hodnotu. Je zde spousta nakousnutých (jak příhodné) otázek, které zůstávají bez odpovědí, několik důležitých vynechaných momentů a hlavně - spousta ukecaných scén o rošádách ve vedení Applu. Z mého pohledu chybí filmu právě poslední dekáda Jobsova života, ve které by byl prostor pro emoce, obdiv k procesu znovubudování značky po nástupu Jobse na místo ředitele nebo právě k bilancování. Filmový Jobs je tak pouze skvělou reklamou na knihu Waltera Isaacsona, která rozhodně nabídne hutnější a zajímavější porci informací než zkratkovitý a lehce odbytý film. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych rád ocenil výběr a masky herců, kteří se skutečným osobám, které představovali, většinou velmi podobali. Ashton Kutchera příliš v oblibě nemám, ale roli Jobse ztvárnil takřka na výbornou. Docela přirozeně na mě působila i veškerá Jobsova gesta apod. Věřím, že tento snímek bude dostatečným informačním minimem o tomto velikánovi i v případě, že jste doposud bydleli v kanálu a nikdy dříve jste jméno Steve Jobs neslyšeli. Forma je velice příjemná a děj má krásný spád. Trošičku mě zamrzelo, že snímek mapuje jen počátky a je poměrně v rané fázi násilně utnut. Jobs si za svůj život film rozhodně zasloužil a tento počin je určitě důstojný. IT oblast je mi velmi blízká, proto budu pravděpodobně těžce nadhodnocovat, ale já si užil takřka každou minutku. Film je inspirativní, zábavný a velmi zajímavý. Nenacházím mnoho věcí k pohanění. Slabší 4 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sledovanie tohto filmu ma nenudilo. Jobsa som nikdy nesledoval a vedel som o ňom vlastne len to, že založil Apple. Tento film mi trocha priblížil začiatky Applu a jeho vývoj. Osobnosť Jobsa mi veľmi nepasovala. Voči frajerke sa teda moc pekne nezachoval a ani voči niektorým kamarátom. Všetko ostatné bolo pekné, ale iPhone by som si aj tak nekúpil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $15,924,434Tržby Celosvetovo $25,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ režisérsky a herecky v celku zvládnuté, kamerové filtry dobre dopasované v rámci určitých dôb kedy sa príbeh odohráva, pútavo natočené, aj keď miestami to dejovo dosť neurvalo skáče /videl v kine: 60%/ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dobré. Pro mě až překvapivě. Nic moc jsem vlastně neočekával, ale dočkal jsem se takového nenápadného, příjemného filmu, kterému neublíží ani trošku delší stopáž. Všechno je tak nějak v rámci mezí, nějak extra neohromí, ale výsledný prožitek na ty čtyři prostě stačí. A Aschton v roli Jobse podává v rámci svých možností solidní výkon. Jen za šéfa bych ho rozhodně nechtěl. To bych raději dělal popeláře. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Když Jobs (Ashton Kutcher) navštěvuje hodiny kaligrafie, vidíme, že kreslí jen jedničky a nuly, tedy binární kód. (jajush)
  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)
  • Ashton Kutcher dostal ponuku na úlohu Jobsa esemeskou na svoj nový iPhone 4S. (Zdroj: Bonton)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama