Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Obvykle tyhle pohádky na jedno použití neřeším, ale tahle si zaslouží svůj vlastní komentář, neboť to bylo mimořádně debilní. Naprosto tupoučký scénář, který působí, že ho dávala dohromady dvanáctiletá holka - příšerný dialogy, nesmyslný (a hlavně naprosto bezpříčinný) chování postav. K tomu naprosto otřesná animace všech pohyblivých předmětů (lidí, zvířat), pohyby balerín podivně těžkopádné a gumové - taková hopsající polínka na přílož. Od příběhu jsem nic zázračného neočekávala, na druhou stranu jsem doufala v dobře odsýpající vizuálně přitažlivou blbinku, místo toho jsem dostala podivně amatérsky zpracovanou nudu a naprostou debilitu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)

Reklama

Reklama