Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 12

Recenze (108)

malylada 

všechny recenze uživatele

Další z řad povedených animáku z druhé ligy. Trošku mi postavičky připomínaly hity na Vlásku, Ledové království, když si odmyslím horší vizuál, který se nemůže rovnat těm největším hitům. Děj kolem baletky, historické Paříže hýří pestrostí, vtipnými dialogy a dokonce v mnoha situacích mile dojímá. Trošičku chybí odvaha přiblížit pohádku i dospělým, ale překvapivě jsem se výborně bavil......7/10 ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie od Frantíkov. Keď si to pustíte s vašou dcérkou, určite neprehlúpnete. Bude sa to páčiť vám, bude sa to veľmi páčiť malej copani. Paríž, Eiffel, balet..to najlepšie čo frantíci majú poskladajú do slušného príbehu s peknými postavami. Vadil mi len nezmiselný koniec s kladivom a pobehovaním po veži. Inak spokojnosť. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, jedná sa o dievčatkovský animák. Každému chlapovi môže byť balet ukradnutý, ako taký je preceňovaný, a iba ťažko bude chápať sen stať sa baleťákom. Napriek zmienenému je najhoršie na ňom to, že je to megaklišé, väčšie klišé si snáď neviem ani predstaviť - o tom, ako si plniť sny, ako čiernobieleho hlavného hrdinu všetci odstrkujú, ako mu všetci robia napriek, ako mu hovoria, že je nula, že aj tak nič nedokáže a on im to na konci filmu všetkým ukáže, až aj oponentom spadnú sánky...myslím, že som nič nevynechal...to fakt sa dnes niekto pustí do niečoho tak sprofanovaného a otrlého?? U mňa s tým ale bodovať nebude. A to by neboli Francúzi uchýlní, aby do detského animáku opäť neprepašovali lásku dvoch cca 12-ročných decák - hnus, hnus. Tradičný hollywoodsky koniec, ono celý animák vyznel viac americky, než európsky. Animačne a hudobne je pritom v poriadku, spĺňa európsky 3D nadštandart, aj keď si nemôžem odpustiť poznámku strašne vychrtlých žensko-dievčenských telíčkach a nepomerne väčších hlavách a buľvách v nich. A tie megaskoky, čo predvádzali, to pokojne môžu ísť na olympiádu skákať do diaľky a nabetón to bude svetový rekord. Ale veď čo, animák znesie veľa, akurát že to neguje piplavú prácu pri inak celkom verne nepodobených ľudských pohyboch; a bez týchto "wuxia" prvkov by pokojne mohli miesto animovaného filmu natočiť film hraný. Pachuť silného klišé ale ostane. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásné, milé a půvabné, byť pohádkově naivní. Sen každé malé holčičky v touze po špičkových piškotkách, se rozplyne jak pára nad hrncem okolo 12 roku života, když v nich započne trénovat.  Neb v tomto případě více než kdy jindy platí, že krása (pohybu) bolí.  Pěkně postavený příběh, který místy dosti rušivě kazila naprosto nevhodná hudba. Proč nenechali tvůrci zaznít nádherné melodie např. z Louskáčka je mi záhadou. Za mne 85%. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)

Reklama

Reklama