Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (108)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Snímek, který není určen pro starší publikum, držící se klasického "splněný dětský sen" tématu, s přehnaně dramatickým koncem, avšak velmi krásně, barevně a výborně hudebně zpracován. Kamera, střih, výrazy, nápady, vše sedí. Děckám se určitě musí líbit. Mít tak 10 let a být holka, možná začnu i baletit. Pěkné, velmi :-) 75 % ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Obvykle tyhle pohádky na jedno použití neřeším, ale tahle si zaslouží svůj vlastní komentář, neboť to bylo mimořádně debilní. Naprosto tupoučký scénář, který působí, že ho dávala dohromady dvanáctiletá holka - příšerný dialogy, nesmyslný (a hlavně naprosto bezpříčinný) chování postav. K tomu naprosto otřesná animace všech pohyblivých předmětů (lidí, zvířat), pohyby balerín podivně těžkopádné a gumové - taková hopsající polínka na přílož. Od příběhu jsem nic zázračného neočekávala, na druhou stranu jsem doufala v dobře odsýpající vizuálně přitažlivou blbinku, místo toho jsem dostala podivně amatérsky zpracovanou nudu a naprostou debilitu. ()

Reklama

teba 

všechny recenze uživatele

Příběh baleríny byl sám o sobě celkem roztomilý, místy i dojemný... Ovšem strhává ho dolů linie s Viktorem, nucené akční scény i závěrečná "vyvražďovačka" - tyhle části strašně tlačily na pilu a vedle baletu působily dost nepatřičně. Ale názor je to samozřejmě můj, všechny okolo sedící děti by se mnou dle reakcí evidentně nesouhlasily ;o) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Škoda, horší animace, tuctového současného popíku (v příběhu z 19.století!!!) a nevěrohodných změn charakterů některých postav.  Od animáku pro děti bych přeci jen čekal trochu hlubší psychologii a sondu do nitra postav. Jinak celkem pěkné. Milý, neškodný animák bez násilí a s příběhem. To už dneska přece jenom není standard. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)
  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)

Reklama

Reklama