Reklama

Reklama

Zolotoje pjoryško

  • Sovětský svaz Золотое пёрышко (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Sovětský svaz, 1960, 21 min

Obsahy(1)

Byla nebyla v jednom královském zámku krásná princezna, půvabná, roztomilá, veselá a neskutečně rozmazlená. Páchala zlomyslné kousky služkám a nevážila si snahy svého učitele tance. Jen chlapec ze stájí v ní dokázal probudit něco lepšího, lásku k přírodě a cit ke zvířatům. Jednoho dne přišla do zámku hladová žebračka. Král dal příkaz ubožačku pohostit, zlomyslná princezna jí do jídla nasypala spoustu soli. Žebračka princezně za pohostinství poděkovala a nabídla jí na oplátku splnit tajné přání. Princezna si přála létat jako peříčko. Žebračka princezně její unáhlené přání splnila - měla za ní přiletět s větrem a uplynout s deštěm. Král poručil zavřít okna i dveře, jednoho dne však zavál vítr a princeznu odnesl. Nešťastné princezně by mohl pomoci jenom zázrak, nebo její jediný kamarád. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace a velmi poetické podání klasického příběhu o potrestané pýše a přerodu rozmazleného fakana v jemnou a skromnou dívku. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Možná se nechávám trochu unést, pohádek o potrestané pýše, kde je na začátku rozmazlený spratek a na konci pokorná dělnice, je neskutečně mnoho, ale tady je ta animace tak půvabná a ta princezna tak líbivá, že chtě nechtě nemůžu hodnotit jinak, než na maximu, i když jsem si většinu času říkala, že bych princezně flákla takovou, že by koukala jak péro z gauče a ne jako zlaté pírko. ()

Reklama

Reklama