Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 6

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (217)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překrásná rozprávka, která se však v rámci demýtizace/dekonstrukce svého pohádkového předobrazu drží příliš zkrátka. Guillermo del Toro na to sice šel od lesa, ale uvízl v půli cesty – někde mezi svou mýticky temnou vizí a naivním sentimentem, od něhož se chtěl tak výrazně distancovat, viz. muzikální pasáže který do celkovýho konceptu fakt nesedí. Každopádně stop-motion animace, forma a řemeslo jako takový jsou špičkový, tady není o čem.... no a co si budem: Pinocchio jako nová ikona Antify? Proč ne! [VERDIKT: 7,5 klacíků z 10] ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jako u DaD, já tomu ten plný počet prostě napálím už jenom proto, že jsem rád, že někdo šel do toho aby takový film vznikl a nakonec i vznikl. Ještě ke všemu pod taktovkou mého oblíbence del Tora, jehož osobitý rukopis zde bohužel není cítit z kamery (chápu, ne vše se dá převést do animace), ale z úchvatného hlubokomyslného scénáře pracujícím s mnoha těžkými tématy a myšlenkami, které prostě fungují. I když, občas by jich mohlo být méně a mohli by býti dotáhnuté více do konce, ale jinak jsem s nimi spokojen. A taky jsem rád, že to je jednoduše řečeno drsnější než jsem čekal. A to tak, že o dost. Guillermo del Toro se s tím prostě nesere a opravdu tam nechá umírat lidi (figurky), aby jen prožitek byl co nejbrutálnější. Samotné nebe (či co to má být) k drsnosti stačí. Nebo když to řeknu tak ze vtipu, tak samotné loutky stačí k té děsivosti a brutalitě, protože ten design sic umělecký, není pro každého a snadno dokáže odradit. Jinak já s tím jsem spokojen. Možná jen i přes úžasnou hudbu bych dokázal odpustit muzikálová čísla (kterých sice moc není, ale i tak). Ale přiznám se, na konci málem i kapka slzy ukanula... P.S. Oscar zasloužený, mám ale možná jednu výhradu. Kocour v botách 2 coby soupěř sice není kdovíjak uměleckým počinem, ale na druhou stranu mi přijde mnohem stravitelnější i pro klasického kunzumního diváka, přijde mi na tohle lépe zvládnutý. Tím ale toto vůbec nechci zchazovat dolů, myšlenky to má hlubší a práce to musela být neskutečná, ale i přesto mi to přijde lehce nuceně umělecké předání. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Od detských čias mala táto rozprávka pre mňa magické čaro. Tešila som sa na každé ďalšie sfilmovanie. Naposledy sa mi páčil Pinocchio z r. 2013 s Mariom Adorfom. Toto spracovanie Guillerma del Tora sa zatiaľ najviac podobalo mojim predstavám. Dej jemne pozmenený, nie však rušivo. Úžasná animácia, vďaka ktorej sa pozeranie stalo krásnym zážitkom. No aj tak dúfam, že sa dožijem ešte jedného, toho posledného a dokonalého spracovania, ktorému dám bez váhania 5 hviezdičiek. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fašismus, válka, propaganda, křesťanství, ztráta, dospívání, smrt, problémy s otci... A přesto je to hlavně pro děcka. Vyspělé, stylové. Nejlepší verze klasiky. V první polovině. Není to však dotažené. Na to co vše se nakousne, se mnohé nechá v závěrečné třetině vyšumět. Každopádně zpracování a vizuální pojetí dechberoucí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŘEVĚNÝ CHLAPEČKU Z BOROVICE, BUDEME TI ŘÍKAT PINOCCHIO. PŘINÁŠEJ RADOST A DĚLEJ SPOLEČNOST TOMUTO NEBOHÉMU, ZTRÁPENÉMU MUŽI…“ Žádná barevně vyřechtaná Disneyovka! Krásně jsi tu pohádku o parchantovi zralým pro pasťák, ze kterýho se stal dobrý syn a skutečný chlapec, Guillermo natočil! Pohádka to je, ale přece jen možná víc pro dospělejší publikum…  /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Le avventure di Pinocchio“, kterou v roce 1883 napsal Carlo Collodi, neznám. 2.) Nechápu, že život je překrásný dar.  /// Thx za titule „Michal Herman“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o dosud nejdelší animovaný film natočený fázovou animací. (Claw)
  • Film začíná i končí pádem šišky ze stromu. (Claw)
  • Pinocchio v podaní Guillerma del Tora ukazuje, že veľký nos neoznačuje klamára, ale v tomto prípade označuje predovšetkým silný charakter. (Biopler)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama