Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 6
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 6

Recenze (1 510)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Marvel hraje s diváky hru "najdi deset rozdílů". Když pominu obligátní "větší, delší, dražší, počítačovější", tak je to od jedničky nerozeznatelné. Bolestně chybí charismatický záporák (opět), citelně se nedostává lidského elementu (opět), zcela absentuje jakákoli obava o postavy (opět), všichni se neškodně a více méně vtipně kočkují (opět) a závěrečná hodina se mění v jeden velký nevygradovaný, nepřehledný a zaměnitelný CGI akční bordel (opět), ve kterém akorát kvanta šmejdu z vesmíru nahrazují bezpočetné zástupy robotů. Jednička za osmnáct a dvojka bez dvou za dvacet, kdy každá z nich oplývá shodnými klady a zápory jako ta předchozí a tak předem přesně víte, čeho a v jaké podobě se vám toho dostane. Což ostatně do určité míry platí o všech (kino)marvelovkách. Otázkou je, zda brát tento nastolený "korporátně unifikovaný" přístup jako klad či zápor. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Datadisk prvního dílu, ochuzený o moment překvapení a obohacený o schopnějšího záporáka. Akce míň nabubřelá, lépe zaplouvající do děje, stejně tak jako rozšiřování univerza o nové postavy. Každopádně ta předvídatelnost ubíjí ještě víc, než u zbytku Marvelovek. Jestli v Civil War nedojde k zásadnímu posunu, nemá smysl na to koukat jinak, než v režimu Stand by. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ještě naštěstí nejsem přejeden - ani zdaleka. Poznal jsem to podle hloupého dětinského úsměvu, který mi z tváře nezmizel v podstatě od první zasněžené akce až do závěrečné obrany kostela. Ta mi mi navíc po x letech konečně umožnila vidět naživo něco, co do dneška existovalo pouze na stránkách comicsů. Pravděpodobně nejvíce eye-candy momentka roku v už na první pohled jakoby nejdražším filmu historie vůbec. Takže jo. Sakra jo. Rád chodím na penězmi nacucané spektákly o superhrdinech, a doufám, že se na tom do budoucna vůbec nic nezmění. Radost pohledět. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě se mi původně do komentáře k tomuhle filmu nějak moc ani nechtělo, ale když to zrecenzoval i kverulant Lacike, tak nemůžu odolat. Sranda je, že tomu totiž oba udělíme stejné hodnocení, ale pro každého z nás to bude mít jinou váhu zatím co pan dvojhvězdička a fanda hrdinů ve slipech je zcela nepokrytě zklamán, tak Wacoslav1 jakož to antifanoušek Marvela a komiksovek jako takových je celkem spokojen. Tohle jsou vlastně takový komiksový Expendables. Jednička mě moc nezaujala, většina těch hrdinů je mi ukradených i tady, ale akce měla něco do sebe, byla dostatečně bombastická, přehnaná a megalomanská. Na obsah seru, kvůli němu se na to nedívám. Hlavně když se furt něco děje. Víc ani nečekám.50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že je to už xtý film v marvelovském universu, a tudíž to od začátku prostě jede. Žádné vysvětlování. Bavilo mě hláškování hrdinů a skoro nejlepší scéna byla ta se zvedáním Thorova kladiva. Bohužel jsem se ale v průběhu filmu i dost nudil. Nechápal jsem Ultronovy úvahy á la "aby byl mír, tak musím zničit Avengers. Lidstvo se musí vyvinout, ale stejně zničim svět." V porovnání třeba s Iron Manem 3 nebo Kapitánem 2 a vlastně i prvnímy Avengers mi děj prostě přišel tupej. Po finální bitce jsem přece jen pookřál, ale v nejbližší době se na to nemám chuť podívat znova. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (141)

  • Natáčelo se od 11. února do 6. srpna 2014 v Anglii, Jižní Korei, Itálii, Jižní Africe a Bangladéši. (Haretix)
  • Black Widow (Scarlett Johansson) odmítla zkusit zdvihnout Thorovo (Chris Hemsworth) kladivo. V komiksu, v alternativní realitě, ale jeho silou vládnout dokázala. Captain America (Chris Evans) kladivo také nebyl schopen zvednout, na rozdíl od komiksu, kde to dokázal. (Polinecka)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama