Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
TV spot 5
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

TV spot 5

Recenze (186)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem necelou polovinu první řady, ale přestože se to většinou nestává, seriál mě neupoutal natolik, abych se na něj koukal pravidelně. Je jisté, že Elementary ani po kotníky nesahá britskému Sherlocku, dokonce Elementary krom jmen a hlavní premisy nemá se Sherlockem Holmesem nic společného. Poměrně dobrá detektivka, žalostně špatný Holmes. Jako každý americký seriál i zde jsou děje tvořeny tak, aby to mezi hlavními postavami jiskřilo a diváci doufali, že se ústřední dvojice dá dohromady (což na Sherlocka Holmese už vůbec nesedí). Nevím, jestli je to mnou, nebo tím seriálem, ale dost mě nudil klasický hodinový (resp. cca 45minutový) formát. Buď to odsuzuji, protože tyhle "delší" seriály nemám moc rád, nebo ty příběhy jsou málo promyšlené, nebo efekt místního "Sherlocka" působí až příliš chabě. No, je vlastně možné, že to budou všechny tři možnosti... ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Představte si Kriminálku XY a nahraďte forenzní vědy dedukční metodou. Představte si Myšlenky zločince a nahraďte profilování dedukční metodou. Představte si Mentalistu a nahraďte šarlatánské kousky dedukční metodou. Představte si Castla a nahraďte spisovatelské konstrukce dedukční metodou. Představte si Anatomii lži a nahraďte nonverbální projevy dedukční metodou. Prostě si představte další zámořskou generickou epizodickou kriminálku a máte Elementary jak vyšité. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pilot : Napriek tomu, že som mal z tohto seriálu od začiatku úplne rozdielne pocity, ako z britského Sherlocka som sa fantasticky bavil v podstate od prvých minút. Pilot síce neponúkol nejaký obrovský prípad, ktorý by vás nejak ohúril, no na druhej strane splnil všetko čo má prvá časť splniť. Určite si nenechám ujsť ani ďalšie časti. Pilot : 70% EDIT (PRVÉ TRI ČASTI) Elementary prináša výnimočný pohľad detektívky, skvelé retrospektívy, sympatické dve hlavné postavy, čiže seriál budem určite aj naďalej sledovať. Hodnotenie po prvej sérii : 85% Druhá séria: 80% ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotu, protože dál už asi nepůjdu. Elementary je nudná a hlavně fádní kriminálka bez žádné přidané hodnoty. Taková, kterých je plné odpoledne na našich komerčních stanicích. Tvůrci měli britský návod jak vyrobit perfektní seriál, kde se mohli aspoň inspirovat, ale vůbec se to nepovedlo. Na rozdíl od ostatních zde mě ani hlavní hrdina vůbec nenadchnul, Johnny Lee Millera jsem nemohla vystát, na Brita trpí závažným nedostatkem charisma a šarmu. Koneckonců jsem ráda, že název Doylova díla není v názvu seriálu, takové pocty není tento seriál hoden. Nelíbilo se mi. Slovy opravdového Sherlocka: I am bored. // UPDATE: Po pár epizodách jsem se jen utvrdila v tom, že jde od podprůměrný seriál a nejstrašnější zobrazení Sherlocka Holmese, jaké jsem kdy viděla. A za Moriarty by si měli tvůrci dát facku, takového soupeře by si nezasloužil ani ten nejmizernější detektiv. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že toto nemá nic společného s geniálním seriálem bbc, krom jmen hlavních představitelů, tak to není zase až špatné. Podívala jsem se na to opravdu ze zvědavosti a také proto, že čekat, až natočí další sérii Sherlocka, je dost těžké... Takže znovu: neočekávala jsem od Američanů nic zvláštního, když se hrdinové náhodou oslovili jmény, tak jsem prostě neposlouchala a dalo se to. Sice pořád nechápu, proč se Amíci musí vrtat do všeho, co se natočí jinde, ale budiž, pokud by to byla jejich jediná úchylka, brala bych to :-). ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (18)

  • Sherlock (Jonny Lee Miller) ať je v jakémkoli psychickém rozpoložení, vždy zůstává gentlemanem (otevírá a zavírá dámě dveře, pomáha s kabátem, s usazením u stolu, nosí dámě snídani do postele , vybírá garderobu atd.), nutno však dodat, že některé činnosti dělá jen proto, aby ostatní popohnal, aby nebyl zdržován. (ben666)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) dokáže rozpoznat 140 cigaret a cigaretových značek podle jejich popelu. (ben666)

Související novinky

Van Helsing dostane vlastní seriál

Van Helsing dostane vlastní seriál

28.06.2024

Postava Dr. Abrahama Van Helsinga, zřejmě nejznámějšího lovce upírů, která má svůj původ v „Draculovi“ od Brama Stokera, se dočká vlastní televizní série na stanici CBS, spadající pod společnosti… (více)

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama