Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch prekvapivé zistenie, že sa jedná o nadpriemerný animák. Ako dieťa som až tak nemusel napriek tomu, že dinosaury boli v kurze už vtedy. Síce detsky hravý a s jednoduchým posolstvom, ale aj citlivý a krásne smutný. Príbeh je zasa silne dobrodružný. Animácia pekná, dostatočne akčná a sem-tam aj vtipná. Pochválil by som aj to, že zvieratká rozličných veľkostí i tvarov si po celý čas udržujú tieto parametre, v animákoch to nie je to tak samozrejmé, ako by sa mohlo zdať. Škoda, že pokračovania boli kvalitatívne už o inom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako animovaný film je to pěkné a líbila se mi animace, která je klasická a krásná, nemá to v sobě ještě žádné 3D prvky, což je prostě příjemné. Jenže ten příběh mi přišel tak nějak disneyovský, i když je zde snaha o pořádnou akci. Nějak jsem se do něj ale nemohl dostat a nestrhnul mě jako jiné, podobné filmy. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Roztomilý dinosauří animáček pro nejmenší děti. Parta osiřelých mláďat prehistorických živočichů putuje poté, co jejich území zničilo zemětřesení, do nové, úrodné krajiny. Cestou zažívají spoustu veselých i vážných příhod. Přitom jsou děti hravou a nenásilnou formou poučovány o tom, jakou sílu má přátelství a že jsou si všichni tvorové rovni. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na to jako mladý, tak jsem byl z toho vedle. Takové animáky dnes už nikdo neudělá. Neskutečně pěkně naanimovaný animák, ale je to zároveň hodně smutné, a nejvíce mi vadilo to arogantně namyšlené mládě Triceratopse, byla to holka, a co si se mi vybavuje, že se jmenovala Sára, ale nejsem si tím jist, protože jsem to už dlouhou dobu neviděl. Pro děcka je to jedna (z málo samozřejmě) nejpěknějších animovaných pohádek co kdy vznikla. Naprosto doporučuji, a je to velký nadprůměr. (Aktualizuji komentář. 20.7.2022) Mě ten film vehnal slzy do očí. Nádherná nostalgie. I když nejsem malý, tak jsem se na to musel na ČT D dívat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)
  • Všechny animované filmy pocházející z této filmové série byly vytvořeny na motivy příběhů napsaných Judy Freudberg a Tonym Geissem. (Marasuchus17)
  • Motýlům podobný hmyz, který se zjevuje na začátku snímku při líhnutí Zobky (rod Parasaurolophus) a jejích sourozenců, ve skutečnosti nenáleží do řádu Lepidoptera (motýli), nýbrž do vyhynulé čeledi nazývané Kalligrammatidae, která spadá do řádu Neuroptera (síťokřídlí). Důvodem vzájemné anatomické podobnosti křídel tohoto hmyzu s motýlími křídly je konvergentní evoluce (vývoj v podobném prostředí a vývoj podobných způsobů pohybu či příjmu potravy). Kalligrammatidae mají v sedimentech z období jury a rané křídy bohatý fosilní záznam, z jehož studií dokonce vyplývá skutečnost, že byli společně se srpicemi (Mecoptera) významnými specializovanými opylovači nahosemenných rostlin (jakými jsou jehličnany, cykasy, jinany, liánovce a možná také vyhynulé benetity). (Marasuchus17)

Reklama

Reklama