Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době zase slušné sci-fi.. ale opravdu slušné. Finančně se jedná o "další" Béčko, po všech ostatních stránkách jednoznačně dobývá vyšší laťku. Příběh je správně zamotaný, není přehnaný, některé záležitosti jsou jasné a jiné zase naopak vůbec. Co se ale rozhodně povedlo je casting. To je poslední dobou hlavní kámen úrazu všech podobných seriálu - vždy se snaži nalákat na sympatické neokoukané postavy a většinou s tím špatně pochodí (hlavně mě začínají štvát všechny ty "špatný blondýny", který mi kazí jinak povedené seriály jako Fringe nebo Once Upon a Time). Tady se povedlo všechny důležité postavy minimálně slušně obsadit. První série je jednoznačně rozjezdová, takže pří hodnocením po jejím shlédnutí nemůžu jít na plný počet, nicméně seriál má výborně našlápnuto a já si "rád počkám" na další sérii. 80% Po dalších dvou sériích zůstávám na 4. Nic lepšího v rámci žánru teď podle mě nedávají, zápletka se trošku překombinovala, ale celkově se nadhodili správné myšlenky, a jsem rád, že i postavy se chovájí docela logicky, hlavně vzhledem k vývoji děje. Závěrečná scéna poslední sérky mě trošku rozhodila, a nevím jestli dobrým nebo špatným směrem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prva seria celkom fajn. Druha kvalitativne klesla. O tretej uz ani nehovorim. Slaby priemer. Po stvrtej uz istotne nesiahnem. Rachel Nichols vie sice s mimikou pracovat velmi sikovne, ale v konecnom dosledku vsetko, aj s jej pozou, posobi amatersky az strojene. Ako znacne pozitivum vnimam postavu Alec-a Sadlera a jej stavnenie. To je v skutku velmi autenticke. Ako celok vsak vsetky tri serie tvoria podpriemerne sci-fi. A hoci hratky s casovym kontinuom a ohybanim reality mam celkom rad, hlavne tretia seria ma zacala znechucovat. ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

bezvim 

všechny recenze uživatele

Námět pěkný a ta nezodpovězená otázka, která se vznáší nad celou první sérií o tom, jestli je ta budoucnost opravdu o tolik lepší a jestli si to skutečně hlavní postava myslí, se mi líbí. 1. série = 70% Druhou sérii jsem rozkoukal, ale nakonec jsem to vzdal. Tak nějak to ztratilo dech, začalo se to natahovat a mě jako divákovi to přišlo, že scénáristi už neví, jak (a co) mají natáhnout na těch x dalších dílů. Začalo to vykazovat prvky špatné telenovely, bylo to až otřesně předvídatelné. 2. série 50% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Časově propletená sci-fi kriminálka s krásnou Rachel Nichols. A snad polovina herců ze Stargate :-) Děj se odehrává především na zemi. Docela nesympatického Victora Webstera vyvažuje Rachels Nichols, kterou je radost sledovat. Není to na čisté 4 hvězdy ale je to z toho lepšího co se mezi seriály o prázdninách nabízí. edit: Po třetí sérii musím hodnocení definitivně snížit. Začíná to být dost překomplikované, scény s dvojníky zbytečně kazí dojem. (hodnocení za 1. - 4. sérii - konec) ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)

Reklama

Reklama