Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (135)

bezvim 

všechny recenze uživatele

Námět pěkný a ta nezodpovězená otázka, která se vznáší nad celou první sérií o tom, jestli je ta budoucnost opravdu o tolik lepší a jestli si to skutečně hlavní postava myslí, se mi líbí. 1. série = 70% Druhou sérii jsem rozkoukal, ale nakonec jsem to vzdal. Tak nějak to ztratilo dech, začalo se to natahovat a mě jako divákovi to přišlo, že scénáristi už neví, jak (a co) mají natáhnout na těch x dalších dílů. Začalo to vykazovat prvky špatné telenovely, bylo to až otřesně předvídatelné. 2. série 50% ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zakladni nastineny temata jako boj proti korporacionalismu, hledani legitimity terorismu anebo samotnej sci-fi podtext jsou vlastne hrozne fajn. Ale zpracovani, po milionty zamereny hlavne rodinnym smerem, je proste pritroubly a trapne americky. Navic Rachel Nichols je sice rostenka, ale herecky mirne bez pelu - dokud se mraci, jeste dobry, ale cokoli navic je... navic. Koukam dal, ale je ve spolecnosti The Newsroom a Silk je to spis slabsi kus. O neustale pritomnejch logickejch lapsech ani nemluve... ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

Po pilote a nasledujucej casti musim uznat ze ak zmiesate technologiu Alcatrazu s konspiraciou Jericha, da sa na co divat. Vyzera to slubne, urzuje v napati, herci velmi prijemni na pohlad a i sci-fi prostredie a technologia uveritelna. Takto si to zatial predstavujem, je tu velmi slubne, a dufam ze to nepokazia. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Continuum se mi opravdu nelíbilo. Svět budoucnosti mne osobně hodně nadchl, bohužel po přesunu k nám jsem nemohl rozchodit spoustu datailů, jak je to či ono možné. Všechno tohle se ale po 3 nebo 4 dílu zlomilo a právě tyhle detaily přestanete řešit. I když mám občas pocit, že z některých epizod cítím nízký rozpočet, tak jak scénář, režije i herci drží seriál na výši. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)
  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama