Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (135)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Seriál se vzrůstající zajímavostí (a vida, hodnocení s odstupem času, a pro mě trochu překvapivě, skočilo do červených čísel). ___ S03: Třetí série na mě působí dost depresivně. Všechny postavy procházejí určitým vývojem. Seriál se mi jeví o něco vyzrálejší a zároveň temnější. Bohužel většina postav má permanentně blbou náladu a přestává být sympatická a chybí něco, co by tento vývoj vyvažovalo. Vyjma závěrečných tří epizod, které se povedly a dávají tušit, že seriál se teprve rozjíždí a stát se skutečně může cokoliv. Btw Nicholz by si měla obnovit přeliv. ___ S02: Náš malý génius Alec se odstěhoval ze stodoly a tak nás nezásobuje v takové míře svými hackerskými kousky a detektivní a akční stránka se dostává definitivně do popředí. A wow, Nicholz se dostává do role a předvedla i pár dobře zahraných emotivních scén. Za tři hvězdy bez výhrad. ___ S01: Po prvotním nadšení přichází mírné zklamání. Na atraktivní zápletku, je navléknuto celkem vydařené provedení a celkem kvalitní obsazení. Po čase se ale člověk přesytí té souvislé laviny technologických nesmyslů. Alec, malý génius, ve své základně ve stodole bez ustání buší do klávesnice a pomáhá naší hlavní hrdince. Nelegálně se nabourává do zabezpečených serverů a využívá libovolná připojená zařízení lusknutím prstů. Tedy pokud právě nekydá ve stájích hnůj. Ale já říkám: Takhle tedy ne! Sci-fi se tedy zatím drží v pozadí a u sledování drží spíš detektivní a akční stránka. Křehce vypadající hlavní hrdinka Rachel Nichols paradoxně vyniká spíš v akčních a dynamických scénách a naopak propadá situacích, ve kterých má projevit city. Působí v nich studeně a unyle. (A tak překvapivě zatím největší dno seriálu nebyla supervizualizace konání pachatele pomocí analýzy emitace elektromagnetického záření z hacknuté privátní antény telefonního operátora snímaného přes hacknuté vládní satelity, ale flashbacková scéna, ve které Keira řeší manželův dávný nevydařený pokus o zálet, kdy to sklouzlo až do kýčové soap-opery. V takových momentech to nezachrání ani Keiřin obleček ani CMR). Finále první série bylo zajímavé, ale připadalo mi trochu herecky zazděné. Ačkoliv šlo o vyvrcholení celé sezóny, herci odehráli své postavy rutinérsky a "nedramaticky". Jako by šlo stále o to stejné, ačkoliv byli uprostřed klíčové teroristické akce. Celkem fajn je otevřený konec, který přiměřeně navnazuje na další sérii. ___ Zajímavý komentář: Segrestor. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Continuum se mi opravdu nelíbilo. Svět budoucnosti mne osobně hodně nadchl, bohužel po přesunu k nám jsem nemohl rozchodit spoustu datailů, jak je to či ono možné. Všechno tohle se ale po 3 nebo 4 dílu zlomilo a právě tyhle detaily přestanete řešit. I když mám občas pocit, že z některých epizod cítím nízký rozpočet, tak jak scénář, režije i herci drží seriál na výši. ()

Reklama

jolanek 

všechny recenze uživatele

Po pilote a nasledujucej casti musim uznat ze ak zmiesate technologiu Alcatrazu s konspiraciou Jericha, da sa na co divat. Vyzera to slubne, urzuje v napati, herci velmi prijemni na pohlad a i sci-fi prostredie a technologia uveritelna. Takto si to zatial predstavujem, je tu velmi slubne, a dufam ze to nepokazia. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak to potěš koště, Amíci se nějakým záhadným způsobem dostali do krytu a posléze do šuplat mého oblíbence a neuvěřitelné se stalo skutkem. To po čem jsem volal jak Liber8 se pomalu naplňuje, jest tak mistře Kulhánku a konečné vítězství je naše. Bojové kombinézy a implantáty, cesty časem, mé nitro se tetelí jak duše čerstvě deflorované patnáctky. Jedním slovem, krása!!!! Pravda je, že po desetidílném maratonu se u mě projevila averze na slovo "technologie" a "korporace", i teď při psaní těchto ďábelských výrazů si slintám po klávesnici a tiká mi budík, nicméně ok. Hrdinové, i ti méně hrdinní, jsou sympaťáci a jak by řekla běžná česká modelína či serebrita s IQ tříletého verbitche , těsně před skokem do postele s kopačkou, hokejkou či prdelatým tlustokontařem, mají velké čarisma. Vzývám patrona všech bytařů, aby stál dál při scénáristech a oni mohli dál potají vysávat Kulhoše, neb mám strach , aby celkem slušně našláplej seroš neskončil domrven jejich invencí jak Lost. Všem postiženým sájfájákům doporučuju JÁ, kterému říkali Krvavý Patejl v době, která teprve nastane a kdy smrt byla mladá a hladová. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné sci-fi seriálové překvapení letošního roku. Sexy policistka v upnuté kombinéze v hlavní roli jistě potěší všechny nerdy, ale seriál dokáže nabídnout mnohem víc. Především se snaží všechno divákovi vysvětlit, často pomocí střípků z budoucnosti a drží ho v nevědomosti maximálně do konce jednoho dílu. Navíc námět je hodně aktuální, ať už samotný terorismus nebo korporace, které si myslí, že jsou nad zákonem. Ve finále první řady scénáristům snaha o velkolepý závěr trochu sklouzla k Abramsovské přeplácanosti, přesto doufám, že scénáristé se nakonec dokáží udržet v rozumných mezích v další sérii (kterou snad brzo televize potvrdí). ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)

Reklama

Reklama