Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (135)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozjetý seriál, který se v druhé a třetí sérii zbytečně překomplikuje, přesto zakončuje docela solidní (a krátkou) čtvrtou sérií. Seriál je vyjímečný tím, že se tu v průběhu dílů mnohokrát mění nálepky kladných a záporných postav (řekl bych, že to i trochu přehnali) a vztahy a spojenectví se mění jak na obrtlíku a je i vcelku jedno jestli si postavy navzájem zabily ty nějaké alternativní "já". Herectví R. Nichols je, obzvláště ze začátku, až bolestné sledovat, člověk má pocit že snad nemá jiný než težce ublížený bolestínský výraz. Také mne fascinovalo, že v tomto seriálu (ať už v přítomné nebo budoucí časové linii) neexistuje nic kromě Vancouveru. Ten je centrem všeho světového dění dnes i v blízké budoucnosti. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Seriál není z toho žánru, že od první minuty Prásk a doslova "žerete" každou minutu. Seriál se postupně rozvijí a postupně vás omotává a vy zjišťujete, že chcete další a další díl. . Jinak mi i přijde, že až tak moc SCIFI seriál není a že už některé věci jsou v dnešní době taky možné (nebo spíš, že už jsou vyrobené či k nim není moc daleko) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná policistka Kiera Cameron se z roku 2077 dostane nedopatřením do roku 2012. Technologicky nadupaná kombinéza funguje jen napůl, ale naštěstí má v hlavičce chip, díky němuž se spojí s jedním nehezkým teenagerem, který čirou náhodou má ve fotrově stodole malé NASA. Tolik k všem sci-fi nápadům. Jakmile se Cameron spojí s policií, dostáváme komorní příběh, který jakoby škrábal pot ze zad tvůrcům Life on Mars jen o čtyřicet let později, tedy dnes. Cameron je sice docela sympatická lovkyně perel, ale (zdá se to asi jenom mně) ona se snad každou chvíli asi rozbrečí(!) No, já nevím. Radši jsem v euforickém hodnocení zdrženlivější. Lepší dvě. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S2: Nejak nevedia, čo so sebou. Divný scenár s divnými replikami; nebyť scifi prvkov, je to televízna zábava v tom zlom slova zmysle. K s02e09 už nebola chuť, teda potiaľ, a hodnotenie o 1 dolu. // S1: Celkom prijemne nenarocne detektivne scifi. 10 dielov mi na sezonu pripada nejak malo, kazdopadne si ale pozriem aj dalsiu sezonu, ak bude. //Pilot: Rozhodne vyzera zazivnejsie nez napr. Alcatraz, sleduje sa dalej. (Nichols IMHO skvela volba.) ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)
  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)

Reklama

Reklama