Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $45,020,282 Tržby Celosvetovo $197,183,546Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Jednoznačne lepšie než predošlé CGI kentusy, tu to bolo v celku slušne príbehovo zostavené a hlavne pobavilo. /60%/ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dva hrůzostrašné filmy trvalo, než si tvůrci konečně vytáhli hlavu z p*dele a vrátili se z lidského světa zpět ke kořenům. "Zapomenutá vesnice" jsou čistokrevní Šmoulové, tzn. roztomilá pohádka pro děti. (Pokud vám to nestačí, není to chyba Šmoulů, ale vaše.:-)) Prostor sice nedostávají všichni staří známí, ale vybraná skupinka v čele se Šmoulinkou děj na pohodu utáhne a Gargamel s Azraelem (a s tím retardovaným ptákem) coby záporáci zdařile sekundují. Dokonce i ta animace je tak nějak "klasičtější", nesrovnatelná s těmi odpornými hokus pokusy předtím. Hvězda dolů za možná až přehnanou girl power, ale jinak vtipné, svižné a dojemné. Za mě návrat do bezstarostného dětství, který jsem si ultimátně užila. ♥ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit, pořád mi v hlavě naskakuje starý dabing kreslených Šmoulů, kdy taťku Šmoulu mluvil Vlastimil Brodský a Šmoulinku Jitka Molavcová. Proto mě chvilku dabing nejnovějšího šmoulího počinu tahal za uši. Gargamel s Azraelem nezklamali. Díky nim jsem se dočkala řady bláznivin. Samozřejmě, že samotní Šmoulové nezůstali pozadu. Šmouly mám ráda v jakékoliv podobě. Je to kus mého dětství, takže jsem si tenhle film užívala. Taky jsem se dozvěděla, kým může být Šmoulinka. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Poutavý námět...konečně. Šmoulinčin původ. Bohužel cílovka jsou děti do 12 let. Takže naprostá apsence zajímavých a promyšlených momentů, dialogů či nových postav. Gargamel je zase za debila. Šmoulinka za obětavou hrdinku a divák za idiota, na kterého se kouká jen za á, jako na pitomé dítě, které si koupí kde jakou píčovinu s potiskem šmouly...protože je to in, nebo za b pitomého dětinského dospěláka, který si z nostalgie koukopí kdejakou píčovinku se Šmoulou s pouho pouhé nostalgie. Nápad skvělý, provedení okoukané klišé. Dvě hvězdy s odřenýma ušima. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak po roce (plus mínus) opět jako celá rodina před plátnem, které znamená svět. Naposledy to byla Zvonilka a tvor Netvorm která mne z pohledu dětského diváka svou syrovostí víc než zklamala. Když k tomu ještě přidám Gosnellovy více než nepodařené rodinné polohrané šmouledie, tak z tohoto pohledu je Zapomenutá vesnice......raz, dva, tři, tadáááááá, pecka. Barevné, veselé, dobrodružné, poučné, hravé......třemi slovy: vhodné pro děti. Možná ten konec už byl trochu moc, ale fajn. Já osobně to s těmito modrými kdovíčím táhnu již od svého dětství a co se týče tohoto celovečerního filmu nemohu jinak než: "takhle určitě ano". ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Když je Šmoulinka v kleci a Gargamel se koukne na mapu, má zub v levé části pusy. Následně má však zub v pravé části pusy. (FriggoCZ)
  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)

Reklama

Reklama