Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi budem mať na "Smurs: The Lost Village" trošku mäkké srdce, lebo predsa len sa musím priznať, že ako chlapec som s týmito tvormi vyrastal a rád som sledoval ich dobrodružstva. A potom sme tu mali Raja Gosnella a jeho prvé dva filmy. A hoci musím priznať, že "The Smurfs" je pre mňa veľké guilty pleasure, tak "The Smurfs 2" už akosi ani na mňa nefungovali. A tešil som sa, že konečne budeme mať úplne animovaný film o šmolkoch tu. A musím povedať, že zo všetkých filmov je tento asi najlepší. Okey, máme tu stále kopec blbých fórov, no na druhú stranu mám pocit, že toto je skutočne dobrodružstvo, ktoré by títo malí modrí tvorovia mohli prežiť a konečne sme mali možnosť vidieť, že sú aj dievčenskí šmolkovia, ktorých sme s výnimkou Šmolinky nikdy nevideli. Takže v tomto smere si myslím, že sú tu aj nejaké tie inovácie. Plus musím povedať, že les za múrom je skutočne vynikajúco animovaný. Azrael je skvelý a Gargamel nadabovaný Petrom Marcinom funguje skvele. A ani šmolkovia nie sú najhorší a celkom som si to užíval. Myslím si, že všetci si zapamätajú Mudrošovú lienku, ktorá funguje ako foťák, kopírka a diktafón. To je kreatívne. Ako celok ma tento film bavil. Keby som stále malý chlapec, možno by ma to bavilo viac, no nostalgický feeling z tohto filmu na mňa zapôsobil. Takže z toho plynie, že som spokojný a možno by som si to niekedy pozrel aj znovu. Hodnotenie: B- ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre menšie deti ako stvorené, tá moja menšia sa zabávala, dokonca chcela repete, staršia sa už ale bavila menej. Z pohľadu menších detí teda celkom fajn záležitosť, no dospelému to nepovie nič, možno okrem grafickej stránky, avšak tá už je štandardom. Slabý priemer, hlavne kvôli malej. 50/100 ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Z dosavadních nových šmoulích celovečeráků (filmy z roku 2011 a 2013) se jedná asi o nejlepší počin, snad i díky tomu, že film je tentokrát kompletně animovaný bez živých herců na place a odehrává se čistě ve světě Šmoulů. Nejvíce prostoru dostává čtveřice šmoulů - Šmoulinka, Silák, Koumák a Nešika, kteří se vydávají hledat ztracenou šmoulí vesnici, aby ji varovali před Gargamelem. Stejně jako tomu bylo u předchozích dvou filmů, i zde je Gargamel hlavním nosným pilířem celého filmu (i když tentokrát už u toho není Hank Azaria), k čemuž do značné míry připspívá i naprosto excelentní dabing Jiřího Lábuse a hromada skvělých a vtipných hlášek. Mnoha vtipným situacím napomáhají i Gargamelovi "nahrávači" v podobě kocoura Azraela a přitroublého supa Montyho. Šmoulinka je opět středobodem celého příběhu a je zde kladen velký důraz na její nešmoulovský původ. Nápad s vesnicí plné dalších "šmoulinek" (ale tentokrát se šmoulím původem) je poměrně zajímavý. 70% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit, pořád mi v hlavě naskakuje starý dabing kreslených Šmoulů, kdy taťku Šmoulu mluvil Vlastimil Brodský a Šmoulinku Jitka Molavcová. Proto mě chvilku dabing nejnovějšího šmoulího počinu tahal za uši. Gargamel s Azraelem nezklamali. Díky nim jsem se dočkala řady bláznivin. Samozřejmě, že samotní Šmoulové nezůstali pozadu. Šmouly mám ráda v jakékoliv podobě. Je to kus mého dětství, takže jsem si tenhle film užívala. Taky jsem se dozvěděla, kým může být Šmoulinka. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

To byly doby, kdy se vysílal původní seriál a všichni jsme na něj koukali, byť to nebyla žádná dokonalost. Novodobí Šmoulové nejsou úplně špatní, dokonce jsem se zde těšil na kompletní animák bez "reálného" hraného světa, ale paradoxně to fungovalo ještě hůře než předchozí snímky. Všechno je zde hezký barevné, kouzelné, ale vlastně o ničem. Možná to je tím, že poslední dobou jsou celovečerní filmy založené na obsahu, který dříve plnil funkci jednoho dílu seriálu... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Původně to měli být Šmoulové 3 (navazující na předchozí dva filmy: Šmoulové  (2011) a Šmoulové 2 (2013)), ale nakonec se rozhodlo, že to bude první díl úplně nové série šmoulích filmů. (111.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. dubna 2017 v Culver City (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)

Reklama

Reklama