Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, velmi dobrý děj, výborný závěr... asi takle. Britský gangsterky jsou prostě nepřekonatelný a ačkoliv se jedná o první režijní počin, který Plan B aka Ben Drew spáchal, tak se mu nadmíru vydařil. Ve filmu vidím, že se nemálo insipiroval i Adulthoodem a Kidulthoodem kde sám hrál a na konci Ill manors si také hodí malou cameo roličku. Ve výsledku z toho vzešel velmi solidní nadprůměr, se skvěle vybranými herci, parádními dialogy a naprosto výbornym soundtrackem, kterej jak hudebně tak hlavně lyricky dokresluje celý příběh. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nejsem schopen posoudit, nakolik je to celé reálné a jestli takhle skutečně vypadá britské podsvětí, ale Benu Drewovi se každopádně povedlo vykreslit špinavou stránku Londýna na jedničku a vznikla tak podívaná, ze které vám nebude zrovna dvakrát příjemně.. do celého filmu navíc skvěle pasují rapové songy, jejichž autorem je právě režisér.. akorát jestli film vychází z jeho vlastních životních zkušeností, tak mu teda příliš nezávidím... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že Ill Manors jsou mi prostě vrcholně sympatický - ten film má koule, nebojí se technicky experimentovat, herci jsou slušný, nejedna situace je perfektně vygradovaná (za mě vede poprava u řeky) a drsná in da hood atmosféra je celkem autentická. Navíc celá tahle paráda stála 100 000 liber. To je pro představu třeba půlka toho, co stojí jedna dialogová scéna v Sherlocku Holmesovi. Zápory Ill Manors se prakticky všechny dají vztáhnout na to, že Ben Drew si to celý napsal a nakroutil sám. A vlastně je celkem zábavný z toho ty malý chybky vypichovat. Scénář například dobrou půlku událostí vytváří pomocí strašných náhod, což je vážně tak přibližně první/druhej semestr předmětu tvůrčího psaní. Stejně nepatřičně působí snaha režiséra celou tu mozaiku nějak filmově na konci uzavřít, což po něm fakt nikdo nechce a věrohodnosti taky moc nepomáhá fakt, že hlavní postava má silnější morální kodex než já. Ale stejně... ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

I když jsou komentáře přesvědčivé, tak se na to nemusíte dívat pane Verbale, pokud to není šálek vašeho čaje. Filmy z prostředí ulice mě vždy zajímaly a přitahovaly, stejně i to, co se tam děje. Ben Drew aka Plan B si moje hodnocení plně zaslouží, tenhle smutný, drsný a velice emotivní film naprosto plní svojí roli, ke které byl stvořen, varuje a ukazuje, co se kolem nás děje, tam kam se ani vkročit neodvažujeme - na ulici. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mozaika propojených příběhů z jedné z mnoha londýnských chudších čtvrtí, kde se žije v bytech od státu, místo výplaty se chodí na sociálku a k tomu všemu si člověk i přivydělává nějakou tu libru dealováním. Zápletky s drogami mě až tak nebraly, ale pohled na kulturu a chování anglické underclass mi přišel zajímavý a vcelku věrohodný (režisér v téhle čtvrti vyrostl). Tentokrát nesouhlasím s Verbalem, že autor z chování protagonistů viní stát a společnost. Přišlo mi, že příčiny vidí spíš v nefunkční výchově/rodině, a to na britské reálie dost sedí. Plus ve filmu je řada míst, kde si postavy svůj osud a chování volí zcela či téměř dobrovolně. Třeba ten mladý černoch se ke gangu přidávat nemusel... Plus hudba: rap mi přišel vždy dost jako hloupé veršovánky pro pitomce, nicméně do filmu pasuje dobře a kupodivu neruší. Celkově 70 % s tím, že tatraplán B je talent a jeho příští kousky budou ještě lepší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama