Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Terva 

všechny recenze uživatele

První poznatek k filmu - kamera je perfektní. Vladimír Smutný si krásně hraje a dokazuje, že i v Čechách je konečně někdo, kdo se může vyrovnat světovému kamerovému umění. Herecké obsazení je klasické, co kraj dá, to tu je. Jen mi tam chyběl Karel Roden. Hudba trochu kolísá. CITÁT - Když to nevybliješ, tak to pomůže......... Ovšem unikátní je výkon Jiřího Mádla, jeho Knoflíkář stojí za potlesk. Trochu nechápu to nízké hodnocení, ale zase chápu, že je to Český film, a Českému publiku naše filmy nějak nevoní. Je to prostě natočeno nevýrazně, ale na naše poměry skoro nadprůměrně. DIALOG: Jiří Mádl (Venca) - Já jsem restaurovanej. Krištof Hádek - (Eman) - Ale hovno, idiote. Jsi retardovanej!!!!.......... Myslím, že tito dva herci si ve filmu zabrali hodně místa a už díky nim, to stojí za podívání. Knoflíky na spodním prádle, to je někdy peklo. Flashbacky jsou povedené, barevně odlišené a divák tak neztrácí přehled v ději. Sex je opět v Českém filmu velké tabu a tak v tomto směru nečekejte nějaké odlišnosti od ostatních filmů. Ikdyž sexu je tu dost a nějaká erotičtější scéna by to jen okořenila. Marně jsem čekal, kdy se osvědčí přídomek "komedie", ale marně. Je to drama a sice je tu pár komediálních scén, ale hodně jich má Jiří Mádl a tak nejsou vlastně směšné, protože to vyznívá z jeho retardované postavy. CITÁT - Koupíme rádio.......... Scéna okolo 78 minuty je povedené a áno, i směšná, ale ve své podstatě je hodně smutná. ...ty vole, to jsou naše pouta!!! A jak seš to vlastně voblíknutá??!!......... Možná až se s odstupem času podívám znovu, zvýším na čtyři. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká technické stránky, hoví si Kašparovský v tom vyšším patře usychajícího stromu české kinematografie, ale to by si nesměl sám pod sebou uříznout větev místy neskutečným dějovým konstruktem a kupením podivných osudových náhod (při posledním „výletu do Anglie“ by mě čelní srážka s kamionem převážejícím králíky rozhodně nepřekvapila). Jestli autor hodlal zakrýt narušenou linearitou příběhové nedostatky, mělo to efekt spíše opačný a dramaturgie zapáchala podobně jako rozkrok uzbecké vzpěračky, co si přestala holit varlata. Nicméně pozor! Pokud v kině nebudete čekat páva, nýbrž jen obyčejného českého drozda, nemusí váš mozek sdílet neblahý sexuální osud toho Marigoldova a na Všiváky vystačí jen přiměřená dávka kritického Orthosanu. Letos muchomůrka mádlovitá snad konečně našla les, kde se jí bude dařit.. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ty střihy byly šílený, absolutně nešlo rozpoznat, co se kde děje. Nějakým způsobem z toho dokázali vybruslit takovým stylem, aby to smysl dalo. Scénáristicky to nemělo špatnou myšlenku, ale něco takovýho na český poměry, jako nic moc. Na druhou stranu ta akční stránka se vyzdvihnout musí. Jinak ty role Mádla s Hádkem, ty tam byly zbytečně navíc, Mádl obzvlášť, ten musí mít úplně jiný využití. Snaha vydat se jiným směrem fajn, ale stejně by jsme se měli držet něčeho modernějšího, přitažlivějšího a prostě toho klasickýho českýho humoru. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děsila jsem se, co to bude za blbost, poté, co jsem viděla hodnocení, ale musím říct, že mě film mile překvapil. Na český film velice originální, čímž mě české filmy tento rok jen těší. Ač samozřejmě množství ,,hrůz,, bylo lehce absurdní, tak to celkově vnímám jako citlivý příběh. Navíc miluju skládačky a nenudila jsem se. 70% ()

fannah 

všechny recenze uživatele

To byl ale divnej film. Nehodila se tam Voříšková, nehodily se tam celé postavy (Vilhelmová + Taclík, Mádl + Hádek) a hlavně se tam nehodilo řešit půlku věcí z děje. Po hodině jsem zjistil, že vůbec nevím ani zápletku, ani kdo je kdy kdo, a za půl hodiny to zkrátka skončí, aniž bych se dověděl. Ani kdybych z první hodiny děje dedukoval půl dne, nic bych nevydedukoval, zvláště když se děj neustále vrací tam a zpět, některé postavy procházejí všemi časy, což člověka z totálního zmatku přivede do megatotálního zmatku. Dvě pozitivní věci. První věc - Janžurovou zamlada hraje její dcera, jenže to už bylo podobně využito v každém filmu kde spolu hrají, a proto to nebylo až tak moc překvapivé. Druhá věc - kamera + snaha o efekty, které v jiných CZ filmech nebývají. Bohužel jejich využití u tohoto scénáře je superextra zbytečné... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)
  • Poslední záběry odletu hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý) byly sestříhány ze záběrů z více míst. Odlet je natáčen na americké základně FOB Shank v Afghánské provincii Lógar. Tam ovšem není zpevněná asfaltová plocha letiště, která je vidět při záběru skrz vrtulník. (Pyron)
  • V průběhu natáčení v pět tisíc kilometrů vzdálené afghánské provincii Lógar na základně Shank strávili filmaři celé dva prosincové týdny. Tamtéž padla i poslední klapka. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama