Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (406)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem věřil v povedený horor, ale i přesto jsem v kině dal přednost jinému a možná jsem udělal chybu. Dark Skies je horor o mimozemšťanech, který se od začátku tváří velmi zajímavě. Atmosféra je solidní, herecké výkony také a dokonce několik slušných lekaček. Scott Charles Stewart se poprvé trefil do mého stylu a já celý snímek hltal a věřil mu! Jediný problém mám tak trochu se závěrem, který nebyl nejhorší, ale bohužel ani nejlepší. Do toho mám několik nezodpovězených otázek, které se nedozvím pokud nenapíšu Scottovi, což budu muset v nejbližší době udělat. Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodl pro 9/10 = 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci otřesní, kromě tedy J.K. Simmonse. Armosféra na dobré úrovni. Režisérův zatím nejlepší počin, i když mě tedy hodně překvapuje, že po dvou kravinách má stále důvěru producentů, aby točil dále pro kinosály. To se málokomu podaří. Je ovšem vidět podstatné zlepšení, kdyby se vypilovaly některé hodně nevěrohodně zahrané dialogy, film by jen a jen získal. Téma je to moc zajímavé a jak jsem již napsal, poměrně solidně zpracované... Což bych u Scotta Charlese Stewarta nečekal. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když v Aktech X chybí Mulder, Scully, a vlastně i celá FBI, je dost velká šance, že se následování stejné dějové stavby nepovede. Přestože se povinné detaily objeví a I am ready to believe zazní. Rodinka mě bohužel nechala drobet chladným, děj ovšem celkem ušel. Ocenil bych ale, kdyby z toho nedělali crossover Paranormal Activity a odpustili si ty kamery... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo štylisticky funkčný, ešte hororovejšie ladený "remake" Signs, kde sa pomaly kopírujú aj jednotlivé scény, nielen spôsob nakrúcania. Shyamalanovský sa snaží byť aj záver, kde síce začne klasická retrospektívna osvetľujúca montáž, ale tá vlastne nič špeciálne neprinesie. A je to veľká a večná škoda, pretože prekvapivý záver mohol byť alfou a omegou úspechu tohto filmu, pričom sa tu jeden priamo ponúkal, ale tvorcovia z neznámych príčin ostali pri nemastnej neslanej nedopovedanosti. Vo svojej podstate ale príjemné, intenzívne prekvapenie. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dark Skies patří mezi ty "menší", méně hvězdné snímky, které nepotřebují vysoký rozpočet, slavného režiséra, ani ohromující vizuální triky, aby zaujaly. Snímek má sice podle některých spoustu logických děr, kterých já jsem si však vůbec nevšimla. A pokud ano, tak mi přišly natolik zanedbatelné, že jsem na ně v dalším ději stejně rychle pozapomněla. Dark Skies má zdařile budovanou atmosféru, kde se ze zdánlivě "nevinně" vzhlížejícího fórku stane pravidelný teror všech členů rodiny. Při několika scénách mě opravdu hodně mrazilo (hromadný nálet ptáků na dům). A Joseph Bishara mě zase děsil svou originální hudbou. Kurňa, kde se ten chlápek celou dobu schovával?:) Závěr snímku si nechává otevřená vrátka pro případné pokračování, kterému bych se vůbec nebránila. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)

Reklama

Reklama