Reklama

Reklama

Téměř chlap

  • Česko Henrik (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pětatřicátník Henrik (Henrik Rafaelsen) plánuje usadit se v novém domě se svou těhotnou přítelkyní Tone (Janne Heltberg) a najít si novou práci. Henrik má ale dost dětinské kamarády, se kterými nechce přerušit kontakt. Je Henrik připravený zříct se nezodpovědných radovánek a vyrůst z chlapce v muže? (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mer eller mindre mann je film o Henrikovi což je typ člověka kterýmu jsou bližší kamarádi nic nedokáže brát vážně a když už nastane nějakej vážnější problém uteče se schovat pod mámina křídla. Je to člověk kterej není absolutně připravenej a schopnej žít normální partnerskej život natož pak vychovávat dítě. Jeho přítelkyně Tone byla snad světice a v určitým směru musela být buď naprosto blbá nebo naprosto naivní jestli čekala v nějakou změnu. No nevím jestli je tohle film kterej si zasloužil Křišťálovej glóbus(k tomu výstižnej komentář uživatel(ka) lenuse). Každopádně za tip patří dík HorrFimu. 3hvězdy. ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Henrik, kterému je 35 let, čelí "krizi dospělosti". Ve chvílích, kdy by z něj měl být uvědomělý muž a zodpovědný nastávající otec, je uvnitř stále ještě chlapcem, co dovádí s kamarády. Začíná se to v něm bít. Nechce zkrátka být tím usedlým chlapem, co má příšerně nudnou práci a nepodniká nic zábavného. Já nemám ráda velkou dospěláckou vážnost, přehnaná dětinskost je však taky špatně. Henrik mi byl tou poťouchlostí sympatický. Snímek má vlastně jen toto jedno téma, což se stopáží, kterou má, vlastně vůbec nevadí. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Už mě dlouhou dobu žádná komedie nebavila tak, aby sem se zuby, nehty snažila neusnout. Po skončení filmu se mi doslova ulevilo, že už to mám konečně za sebou. Film je o páru cca 35-40 let, žena čeká dítě a chlap akorát chytil druhou mízu a chová se jako neskutečný debil. Všude se tam furt ukazujou ptáci, asi jako ta velezábava a když se zrovna neděje toto, čumíme na to, jak se ten sledký páreček hádá, jejich hádky zaberou zhruba 70% filmu, co lepšího si od komedie přát že? Za relativní přirozenost a herecké výkony nepovedeného páru, dávám se zatnutými zuby *. Viděno v rámci Zahraniční výzva 2016 / Norsko ()

janeke 

všechny recenze uživatele

Henrik je priemerný hňup, ktorému v podstate nič nechýba, má fajn frajerku, krásny domček, robotu a žije si svoj bezproblémový nórsky životný štandart. preto má prirodzene dostatok času na pocit, že už to nie je taká sranda ako kedysi a že nikam nepatrí, či čo. film je dôsledne vyskladaný z tých najbanálnejších situácií v širokej škále trápnosti a bezvýznamnosti. štyri hviezdy za detailné vypracovanie pocitu "všednosti". p.s. užívateľ sochoking má pravdu, nožík zmizol. :) ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Někomu zkrátka to dospívání trvá delší dobu a někoho puberta nikdy nepustí. Pod tlakem rozčarované a naštvané těhotné přítelkyně nakonec svitla i Henrikovi naděje, že si uvědomí zodpovědnost, jež chtě nechtě má. Filmu dominuje výkon Henrika Rafaelsena, kterému zdatně sekunduje Janne Haarseth. Snímek uteče až překvapivě lehce a aniž poučuje, poučí. Čtyři hvězdičky. ()

Galerie (11)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama