Reklama

Reklama

Téměř chlap

  • Česko Henrik (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pětatřicátník Henrik (Henrik Rafaelsen) plánuje usadit se v novém domě se svou těhotnou přítelkyní Tone (Janne Heltberg) a najít si novou práci. Henrik má ale dost dětinské kamarády, se kterými nechce přerušit kontakt. Je Henrik připravený zříct se nezodpovědných radovánek a vyrůst z chlapce v muže? (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2012) norská pecka, oscilující na pomezí komedie a vztahového dramatu. hlavní hrdina je naprosto skvěle zahraný a jeho eskapády plynoucí z jeho nezodpovědnosti a nevyzrálosti, která se jaksi neslučuje s tím, co se od něj už tak nějak čeká s ohledem na věk, ženu, dům a blížícího se potomka, spolehlivě pobaví. a zároveň vzbudí to správné, co vzbudit mají. totiž, že ne pro každého je snadné vzdát se toho, co má rád a že místo pro kamarády, srandičky si člověk prostě uchovat chce. akorát se to musí sladit lepším způsobem, než se dařilo zde. každopádně, vynikající film a především scéna na autobusové zastávce je perfektní... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Křehce pozitivní severská krize o nejistém skorotřicátníku jménem Henrik, jeho přítelkyni a obrovské nejistotě z toho, co je čeká. S tou má problémy hlavně hlavní hrdina, jež čím dál silněji vplouvá do vod nervozity a rostoucí agrese, hledá sebemenší únik od reality a hlavně skutečných pocitů. Henrik Rafaelsen si roli neskutečně užívá a jeho výkon, podpořený naopak chladně klidnou Janne Haarseth, dodává spolu s originálně hořce vyhroceným scénářem příběhu na opravdovosti a roztomile milé atmosféře, která k diváku doplouvá v poseldních minutách. Jen málokterý národ se dokáže poprat s happy endem bez trapných úsměvů a šťastných slziček právě tak bravurně jako Norové. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Pětatřicátník Henrik se chová po většinu času jako zastydlej trapák střihnutej děsným hovadem a přitom na začátku příběhu je to docela sympaťák. Těhotná přítelkyně Tone ho má zřejmě hodně ráda, jinak si nedovedu vysvětlit, že pořádně vypění až v poslední třetině filmu. Tahle místy skoro perverzní tragikomedie o muži, který asi nikdy úplně nedospěje, mě chytla na první dobrou, a to nejenom díky naprosto dokonalému ztvárnění ústřední dvojice Henrikem Rafaelsenem a Janne Heltberg, ale i kvůli skvělé muzice. Zvolené písničky, se totiž parádně trefují do nálady jednotlivých scén. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Společenský ztracenec, domácký ironik, přátelský blbeček, zakuklený šílenec - to je v kostce Henrik - s vystupováním, vzhledem k věku a společenskému statusu, tak trochu mimo naši sluneční soustavu... Na to, jak ho předvedl Henrik Rafaelsen, netřeba slov - musí se vidět. Navíc mně během sledovačky došlo, že tak nějak málo tančím, málo zpívám... prostě kousek Henrika v nás by nikomu neuškodilo :-) ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Někomu zkrátka to dospívání trvá delší dobu a někoho puberta nikdy nepustí. Pod tlakem rozčarované a naštvané těhotné přítelkyně nakonec svitla i Henrikovi naděje, že si uvědomí zodpovědnost, jež chtě nechtě má. Filmu dominuje výkon Henrika Rafaelsena, kterému zdatně sekunduje Janne Haarseth. Snímek uteče až překvapivě lehce a aniž poučuje, poučí. Čtyři hvězdičky. ()

Galerie (11)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama