Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

Larushka 

všechny recenze uživatele

Tákže Poslední výkřik. Pokud to byl opravdu studentský film - což si nejsem úplně jistá, tak to potenciál mělo a tu jednu hvězdičku si to zaslouží. Pokud bych to měla ale brát seriózněji, tak už to spíš klouže k tomu odpadu. Inspirace americkými slashery byla viditelná, leč v českém prostředí to prostě působí vtipně. Příště by to chtělo víc zamakat na scénáři, aby se eliminovaly nesrovnalosti a wtf momenty. Herecké výkony ideální rozhodně nebyly, nejvíc se mi z neherců líbil Miro Šmajda. Telefonovací scény byly zvláštní, takhle snad nikdo do telefonu nemluví... Předabovaná Iveta mě mrzí. Petr Machala a Štěpán Olivie Turek tam vůbec nemuseli být, nebo se jim měly připsat minimálně ještě dvě scény, jinak tam jsou úplně zbytečně. Stopáž byla předlouhá. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale ve chvíli kdy tvůrci chtěli za film v kině stejné peníze jako za normální kinofilm, posunuli se tím mezi profesionály a jejich "veledílo" si nezaslouží žádné slitování. Totálně debilní napodobenina amerických vzorů, která ovšem nabízí jen legrační kupení ohraných klišé. Vraždy jsou naprosto ubohé a na jedno brdo, žádná brutalita, žádný originální nápad, motivace postav nesmyslná, postsynchrony strašné, postavy často zbytečné (Miro Šmajda - kurva proč tam je?), logika naprosto dementní (opravdu se dá jen tak přijít na policejní stanici?, opravdu se dá zjistit kdo volá za 10 vteřin?) a dějové linky nedořešené (kdo je tu tedy stalker a kdo schizofrenik?). A to už vůbec nemluvím o tom, že nejenom že má zabiják naprosto nesmyslně rybářský obleček, ale i legračně chodí a na konci je jasně poznat, že týpek co dubloval vraha a herec, který se na konci v kostýmu odmaskuje jako vrah, mají naprosto jinou výšku i postavu. A tak by se dalo pokračovat. Proč si Kučerové nenechali poradit od nějakého profi scenáristy, je mi záhadou. Říká se že: Poprvé je to náhoda, podruhé blbost a potřetí úmysl. Zatím má diváky Kučera za blbce. Až natočí třetí film, bude jasné, že divákům usiluje o život. PS: Nemůžu si pomoct, ale celou dobu mi Miro Šmajda připomínal Billyho Draga. ()

Reklama

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou přeceňované a některé jsou podceňované. Poslední výkřik, který má sice nějaké ty nedostatky, ale stejně podle mě patří (logicky) do té druhé skupiny. Herecké výkony sice nejsou nějak superhvězdné, kamera dělá podivné nájezdy na cokoliv a příběh je stokrát omletý, ale není to nic tak příšerného, aby tu tenhle film měl 10%. I když bylo celkem vtipné, že oběti dostaly rány nožem snad 20krát do různých míst, ale stejně se tam ještě plazily a dýchaly. Ale film má i klady: hudbu, která tu dělá docela hodně, atmosféra, která je v podstatě od začátku docela hustá a pak ještě dvě dobré lekačky. A samozřejmě jsou ve filmu i hezké momenty: opilý Miro Šmajda, na zemi rozpláclá Iveta Bartošová a šílenství vraha před zabitím hlavní hrdinky a jelikož se tvůrcům asi těžko rozhodovalo, která postava je hlavní, titulky neobsahovaly klasické Hráli, ale Hráli dle objevení ve filmu. A nakonec nejlepší větičky filmu: Jste blázen! Jste naprostej blázen! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V případě, že by to tvůrce pojal jako krátkometrážní záležitost ve stylu Scary movie, mělo by to asi větší úspěch, žel vše, co zde vidíš, je myšleno vážně, což je nepochybně ten největší horor. Scénář byl zřejmě napsán někdy před deseti lety, je v tom vše, prsaté holčiny běhající od dveří ke dveřím před jasnou smrtí, neustále se lekající a samozřejmě nelogicky o každém šramotu se na vlastní oči přesvědčující. Vrah se naprosto bez problémů dostává do všech zamčených prostor, vyskakuje na poslední chvíli a při střetu s hlavní hrdinkou svou předchozí sebejistou sílu zčistajasna ztrácí. Tragický casting a finální důvod k vraždění je poslední hřebík do jakékoli důstojnosti snímku, jednu za slušnou hudbu (až na ten propadák na závěr), která je to jediné, co diváka ujišťuje, že tvůrce chtěl opravdu natočit horor. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vyšponovanej souboj bratrů Kučerových o to, který z nich víc zchromí jejich společné dílo vlastní tvůrčí potencí. U mě vyhrál Honzík, jenž neohroženě vystoupil z "šedavého" stínu úspěchu jeho staršího sourozence, a to proto, že prznil diváka i před kamerou. Zatímco ostatní hráli velmi špatně, on byl zcela mimo. K příběhu snad jen SPOILER, že v čepel smrti se tentokrát vybrousil Majzlík, zasekávající své ostří do všemožných dalších mladých neherců, s jednou výjimkou, tvořenou nehercem starým. Sám předvedl výkon odpovídající úrovni celého projektu, což pevně doufám, byl záměr. Dramaturgické a dějové úděsnosti nemá cenu komentovat. Pochválit lze(vzhledem k celkové kvalitě filmu) snad jen kameru, "hudbu" a Irenu Máchovou, což jí však v pekle bude po zásluze přičteno v zápor. 20% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Film, na který se Karin (Irena Máchová) ve druhé scéně dívá, je další Kučerův horor Čepel smrti (2009). (jakear)
  • Ačkoliv hraje studentku, bylo hlavní představitelce Ireně Máchové bylo v době natáčení 31 let. (M.B)
  • Ve scéně, kdy vrah bodá studentku do zad, teče jí krev z přední části těla. (M.B)

Reklama

Reklama