Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (224)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní "programátor mobilních OS" (či co) se bezhlavě touží vyšplhat mezi "jupíky", proto se propůjčí k průmyslové špionáži u největšího konkurenta - jenže vše samozřejmě nevychází podle plánu (protože láska, sympatie, vydírání, ohrožení… známe to). Film se tváří mladě a aktuálně, ale trpí stařeckou nevzrušivostí, schematičností a tematicky mne ani trochu nezaujal. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Síce dosť predvídateľný, a to som ani knihu nečítala, ale v pohode pozerateľný film ... taký priemer, nič extra. Oldman tradične výborný, Davidtz ma bavila, Forda neznášam, ale tu mi nevadil, no a na Hemswortha mám ja momentálne slabosť, takže ... ale mne sa tu zdal náhodou celkom dobrý, úplne prirodzený. A miestami výborná muzika. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Luxusní auta, skvěle padnoucí obleky, špionážní téma, ostřílený David Tattersall za kamerou a půltucet známých tváří včetně prvoligových veteránů. Výsledkem je koktejl všeho možného, kdy si tvůrci naivně myslí, že po třetím drinku jsme jejich. Nejsme. Protože za slušnou formou je poměrně neoriginální a povědomý obsah a hlavně pocit, že tenhle tým měl na víc. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Byl jsem na toto dílo opravdu zvědavý. Rozhodně jsem nečekal nic nějak světoborného, spíše jsem tušil nezáživnou nudu a to se naštěstí nestalo. Samozřejmě, místy byly nezáživnější scény, ale moc jich nebylo. Spíše film nebyl nejlépe spracován. Scénář byl zvláštní a dosti obyčejný, přitom nápady a potenciál ? To bylo neskutečně nevyužité, takže z toho mohla být bomba, ale přesto to dopadlo docela přijatelně. Jak celkově charakterizovat tento výtvor ? Rozhodně se jedná o netradiční pokus o thriller se zajímavým příběhem. Vše je jak už jsem popisoval zvláštně pojato. To spracování mě moc nechytlo, celkově mohl být lepší scénář. Dvě horké hlavy Gary Oldman a Harrison Ford soupeří proti sobě - docela zajímavé. Oba to sehrály dobře, větší prostor podle mě zaujímal Oldman - byl přesvědčivější a měl zde velkou autoritu. Ford s krátkým sestřihem zde už opravdu vypadal jako dědoušek, ale potěšil. No a hlavní hrdina Liam mě zde zaujal tak nějak normálně - předvedl svůj obyčejný standart. Mě moc nesedla ta mladá linie herců. Prostě je zde taková zajímavá myšlneka. Pomocí technologie mladých lidí ovládne budoucnost - jako nemyslím to doslovně, ale myslím to tak, že mladý dokážou vše a prorazí v konkurenci zkušenější bosy, manažéry mazaný atd. Tahle linie filmu zní zajímavě, ale mě moc nechytla. Závěr byl docela odfláklý a až moc jednduchý. Liamovi se nějak začalo dařit, kdežto některé scény byly ve filmu docela napínavé. Prostě hrdina nedostal moc zabrat, ikdyž to ze začátku vypadalo, že dostane. Takže takový jednoduchý film, který si nehraje na nic velkého a to na tom uznávám. Vůbec nejsem nějak zklamaný, čekal jsem méně. Fakt škoda nevyužitých aspketů, které by z filmu mohly udělat menší hit. Těžko se dá toto dílko nějak více rozebírat. Film nemůže nijak zvlášt urazit, lepší průměr to minimálně je. Nápady to má. Hudba zde moc nebyla, ale nevadí - potřebná nějak ani nebyla. Co dodávat, v rámci možností oddychová jednohubka, která se musí vidět, zamyšlení se zde najde. Víc nedokážu ze sebe dostat. Zvláštní dílo. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Paranoia se drží jen díky výkonům oběma hlavním bafuňářům. A když se Gary a Harrison spolu na scéně objeví je atmosféra hodně hutná. Zbytek je průměrná bramborová kaše, kde se ji kuchař ani moc nesnažil příliš ochutit. Amber a Liam dávají filmu dokonalou hollywoodskou tvářičku, kterou průměrně chytrý amík (asi 90% populace) prostě vyžaduje a je už jedno, že jejich herecký výkon se nedokáže vynořit z bahna podprůměru. No a za závěrečné rozuzlení by měl scénárista vrátit všechny stravenky za celý rok. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává a byl převážně natáčen na Manhattanu, budova ve které sídlí Wyattova (Gary Oldman) korporace, se nachází ve Philadelphii a jmenuje se Comcast Center. Ve filmu ji poznáte podle velkého proskleného lobby. (singone)

Reklama

Reklama