Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (224)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Moderní svět , moderní technika , mladí vývojáří , staří konkurenti , tak by se v jedné větě dalo shrnout o čem film je . Je to vcelku zajímavé , trochu napínavé a bude to bavit všechny věkové kategorie , za co musím dát + , nicméně film není tak dobrý , aby byl něčím byť jen vzdáleně výjmečný , takže pro mě pořád jen průměr . ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se k tomu Ford a Oldman dostali. Protože scénář je takovej tuctovej, stejně jako režie, hlavní postava je silně bez charisma. Sice to je dobře vypadající namakanej týpek, ale herec je to mizernej. jeho brácha je teda lepší. No Ford a Oldman celý film vytahují mnohem výše, než by si vlastně zasloužil. A Amber Heard byla taky fajn, jak tu někdo psal, moc pěkně se na ní kouká, trošku škoda, že je lesba. :) 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno to vyzerá, že film bude nuda a že sa bude jednať o nezáživné veci, ktorým väčšina ľudí neporozumie, ale opak je pravdou. Dej filmu ma úplne vtiahol a pohltil. Aj keď ukazuje druhú stranu podnikania, všetko sa deje napínavou formou, kde nechýba slušný príbeh, osobné linky dôležitých postáv, ani momenty prekvapenia. Film ozdobili svojou prítomnosťou herecké mená akými sú Gary Oldman a Harrison Ford, ale po ich boku sa predviedli v priaznivom svetle aj Liam Hemsworth a Amber Heard. Film je po dlhej dobe snímkou, ktorá dokázala nudnú tému premeniť v napínavú prehliadku a pritiahnuť pozornosť ku kritike súčasného nenásytného sveta a ukázať a pranierovať praktiky nezákonného zákulisia dnešného podnikania. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem opravdu spíše filmový konzument. Chci zpravidla prostě na pár desítek minut vypnout, nechat se unášet dějem a neřešit, jestli film byl po technické stránce špatný. Paranoiu můžu hodnotit ve skrze dobře. Má svižné tempo, kvalitní 4 herce v hlavních rolích, neotřelí nápad a super hudební podkres. Opět jsem se utvrdil v tom, jak soundtrack dělá moc. Jednu velkou výtku bych přece jen našel, a to jak si Liam počínal celou dobu v podstatě velmi lehce a hned si věděl se vším rady. Zkrátka Paranoia je film pro oko, už jen Liam a Amber mladou generaci určitě zaujmou, a protože se k mladé generaci také řadím, tak jsem byl ve finále spokojen. 72% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Docela líbivě natočený thriller, který v pozadí podepírají silní herci (Oldman, Ford, Dreyfuss - a že všichni tři hrají s překvapivým nasazením), aby dali zapomenout ne-úplně chytrému scénáři a ne-zcela výrazné dvojici Hemsworth - Heard. Drahé prostředí, trocha nutné romantiky, dramatu, napětí i klišé, zábava sledovat staré soupeře z prezidentského letadla a jinak příjemné tempo. Bavil jsem se, nešťoural v detailech a nečekal, že bude chtít Hemsworth touhle šablonovitou postavou otřást základy herecké školy. Zkrátka jsem dostal to, co plakát, trailer a fotky z filmu nabízeli. Nic víc, nic míň. I to je pořád fér! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává a byl převážně natáčen na Manhattanu, budova ve které sídlí Wyattova (Gary Oldman) korporace, se nachází ve Philadelphii a jmenuje se Comcast Center. Ve filmu ji poznáte podle velkého proskleného lobby. (singone)

Reklama

Reklama