Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dvakrát mě to neoslovilo. Čekal jsem víc a Nežné kuře bych z hlediska kvality přirovnal výš. Ačkoliv francouzský humor mám rád na víc jak 3 to nebude. Protože Torzo prostě není nějak zvlášť vtipné. Jediný vtip, který nad kterým jsem se od srdce pobavil je neustálé komolení jména Blankenberg. Ten film pro jistotu zopakuje několikrát. Jsou zde samozřejně i jiné úsměvné věci. Třeba žertování Lisy s její matkou v dopise. A Řecké prostředí je zajímavé, postava řeckého komisaře je taky poměrně zábavně komická. Ale ničím to podle mě nějak nevybočuje z průměru a vlastně jsem čekal mnohem víc. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Poněkud svižnější pokračování Něžného kuřete přináší více legrace a zároveň ponechává jeho příjemně starosvětský romantický nádech. Crazzy moment tu zajišťuje hlavně řecký policejní komisař: "Musíme vyslechnout krávy, někdo ukradl vlak, třeba šel kolem nich." Je to dvojice filmů, které nejsou nijak přelomové, ale k nimž se člověk rád vrací jako k jistotě dobré a inteligentní podívané. ()

Reklama

junxi91 

všechny recenze uživatele

Typická ztřeštěná francouzská komedie o dvou manželských párech, které se snaží dopadnout zloděje kusu sochy Venuše zatímco, po nich jde jak policie, tak vrahové, kteří jsou se zloději spojeni. Příběh se odehrává během svatební cesty, na kterou se do Řecka vydají čerství postarší novomanželé - policejní komisařka Tanquerellová a profesor řeckých dějin Antoine Lemercier. Při prohlídce památek na útesu v Athénách vypráví profesor manželce mýtus o tom, jak děti a ženy ubránily město před Peršany. Na místě provádí vykopávky také archeolog Charles-Hubert Pochet, který se tomuto mýtu a profesorovi vysměje. A tak se hlavní hrdinové seznámí. Charles je zase ženatý s mladou blonďatou kostí jménem Agnes, která se však také zaplétá s jiným mladíkem, zapojeným do loupeží uměleckých děl. Při vykopávkách objeví Charles torzo neznámé sochy a ukáže se, že je to součást Venušiny sochy ze 4. století před naším letopočtem. Je třeba nechat torzo ohodnotit znalcem umění, místo toho dojde však k jeho krádeži, ke které se omylem připletou oba manželské páry. Charles a Antoine jsou zatčeni, ale jejich manželky je vysvobodí a společně se vydávají za překupníky umění, kteří jsou však nebezpeční a ozbrojení, zatímco po nich jde policie v čele se zmateným řeckým komisařem, který vypadnul během akce z vlaku. Ještě nesmíme opomenout to, že Agnes se nechává ráda osahávat ostatními muži, její manžel je dost nadržený a komisařka umí setsakramensky dobře střílet. Naše hlavní čtveřice se nebojí vytáhnout zbraň, aby dosáhla svého a dopadla zloděje. Jo, byla to prostě ulítlá komedie s trochou násilí a podle mého názoru tam bylo až příliš romantiky a manželského milískování. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u filmu Něžné kuře, tak také v tomto snímku se prolíná kriminální příběh s komedií. Komedie rozhodně převažuje, navíc humor je příjemný a nevtíravý, což je opravdu milé. Závěr mi připadl nejdříve trochu rozvleklý a pak během minuty byl případ ukradeného torza vyřešený, uzavřený a konec, což přiznávám, mě trochu zaskočilo. Ale i tak sahá tento snímek vysoko v žebříčku komedií. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera a Něžné kuře jsou dva prakticky shodné filmy. Ale ne tak docela! Tento druhý díl považuji za malinko slabší, a to zejména kvůli velkému počtu výrazně za vlasy přitažených scén. V prvním díle tyto scény byly vtipné a dobře zapadly do děje, v tomto druhém mne naopak rušily. Nic to však nemění na tom, že se na film dobře dívá a je vhodným doplněním víkendové pohody. 68% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama