Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s prvky kriminální zápletky, ale spíše jaksi mimochodem. Spíše bych film hodnotil jako pohlazení a důkaz o tom, že láska může kvést v každém věku. I když některé scény byly opravdu vtipné, například v závěru filmu sledování únosce a P. Noireta, který prchal v autě se zařazenou jedničkou, následován usínajícím policejním kordonem... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu hlavných bodov námetu nevšednejšia romantika, no keď sa ide do hĺbky tak jednotlivé časti tejto romantiky idú presne podľa osvedčenej šablóny, čo v istých chvíľach viedlo k miernej nude. No veľkou výhodou je sympatická ústredná dvojica, hlavne Noiret bol super, taký pôžitkár s obdivom ku starým klasikom a humanitným vedám. Ich dialóg skrátka bavil. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Sympatický film se sympatickými představiteli z éry famózního českého dabingu (V.Galatíková, Č.Řanda, J.Švehlová, M.Moravec). Převládá francouzský šarm a zajímavá kriminální zápletka, komediální prvek je slabší. To má země galského kohouta lepší primárně komediální kousky. Ale ten původní český dabing...to je radost poslouchat a body nahoru :) 75% (Viděl jsem >3x cz) ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama