Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábavná a zaroven celkom napinava scena v starej tovarni. Prave som si to pozrel opat po 25tich rokoch a zistujem ze toto dielko nestratilo nic na svojej skvelosti. Presne tak ako som si ho ako dieta pamatal... Vyborna Annie Girardot ...dodane 04.03 11 ... hrozna vec - ja si to pozriem znova a Annie tyzden na to zomrie... velka strata :( ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí dávných let. Pohodový mix klasické francouzské kriminálky se stejně klasickou francouzskou komedií a nostalgickou romantikou. Má to specifický šarm a spíš než na výrazné gagy sází na stabilizovanou úsměvnost podporovanou znamenitými dialogy. Girardotka byla jako mile hyperkativní a rázná komisařka okouzlující, navíc se skvěle doplňovala s Noiretem coby klukovsky plaše rebelantským akademikem. Přestože by film utáhli sami dva, mají navíc k ruce řadu dalších povedených postav ať už je to parta věrných Lisiných kolegů/poskoků nebo Catherine Alric, která v roli Christine dokonale mísí rafinovanou svůdnost s kouzelně pitomoučkou dětinskostí. Navíc „kuře“ potěšilo jako připomínka toho, jak výborný jsme kdysi mívali dabing. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Sympatický film se sympatickými představiteli z éry famózního českého dabingu (V.Galatíková, Č.Řanda, J.Švehlová, M.Moravec). Převládá francouzský šarm a zajímavá kriminální zápletka, komediální prvek je slabší. To má země galského kohouta lepší primárně komediální kousky. Ale ten původní český dabing...to je radost poslouchat a body nahoru :) 75% (Viděl jsem >3x cz) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s prvky kriminální zápletky, ale spíše jaksi mimochodem. Spíše bych film hodnotil jako pohlazení a důkaz o tom, že láska může kvést v každém věku. I když některé scény byly opravdu vtipné, například v závěru filmu sledování únosce a P. Noireta, který prchal v autě se zařazenou jedničkou, následován usínajícím policejním kordonem... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)

Reklama

Reklama