Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný komik Bourvil v dvojroli příběhu o podnikatelích, kteří objevili městečko, kde se lidé dožívají hodně vysokého věku, a proto tam chtějí postavit lázně. Akce se neobejde bez halasné reklamy, vykupování pozemků, až narazí na člověka, který se jim vzepře a nic neprodá. (MVanis)

Recenze (11)

argenson 

všechny recenze uživatele

Vykupování pozemků pro podnikatelské záměry je u nás dnes aktuálnější než ve Francii před půlstoletím. U nás se to odehrává na bázi vyhrožování, soudu a rozhazování desítkama miliónů (připomnělo mi to Nošovice nebo tu kdysi slavnou kauzu kadeřnice z Hranic). Ani Všechno zlato světa není žádná velká legrace, spíš takové to, čemu se říká laskavý úsměvný příběh (o životních hodnotách a pro mě s příliš okatým závěrečným morálním apelem). Standardního Bourvila doplňuje zajímavý pohled na mladého Philippa Noireta a krásnou Colette Castel. Plus několik moc pěkných exteriérových scén, třeba namlouvací rozhovor mezi Bourvilem a Annie Fratellini na mostě. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

"Pramen je u cesty, a pít z něho může každý". Mám rád tyto francouzské komedie z šedesátých let. Mají, aspoň pro mne, šmrnc, glanc a velkou dávku optimismu. Zde jsou pařížšti developeři celkem slušní, manipulují lidi jen penězi a ohlupováním (možná svět od r. 1961 zhrubnul), ale ta otázka, zda má být přirozená komunita nabourána komerčním záměrem a zda obecné statky mají být přístupny jen platby schopným, je zde nastolena. Je to ovšem komedie, takže developeři jsou karikováni a prostí venkované jsou zároveň karikováni i idealizováni. Rozinkou na dortu je původní český dabing, jehož kvalita je dnes zřejmě nedosažitelná. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Řádně zamotaná veselohra s Bourvilem (dokonce v trojroli) ještě z doby, kdy české znění znamenalo kvalitní zážitek. Už jen skutečnost, že ve studiu pro úpravu zahraničních filmů změnili jméno hlavního hrdiny na české Tonek, aby to hercům šlo lépe do pusy a divákům do ucha, dokazuje že kdysi se filmy dabovaly s láskou a ne pro peníze. Kvalitní zážitek vám dopřejí pánové Rudolf Deyl, Lubomír Lipský, Otomar Krejča, Stanislav Fišer a další. Pro úplnost, české znění vzniklo v roce 1962. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Objevování těchto stařických komedií pro pamětníky je pro mě příjemnou zábavou ke které se rád vracím. Většinou ale čekám spíše naivní, poklidnou a nepříliš hlubokomyslnou podívanou. Zde jsem byl ale hned vtržen do docela drsné satiry při sledování nekonečných pokusů bezcharakterních podnikatelů o zakoupení pozemků za účelem vybudování střediska dlouhověkosti, které by jim přineslo vytoužený zisk a prakticky celou dobu sledujeme, co všechno jsou pro to schopni udělat. Během toho si film ale stihne vzít na paškál i celebrity, bulvární novináře, politiky apod. Až jsem sám občas nestačil čumět jaký má tato pamětnická komedie velký satirický nádech a čím vším dokáže překvapit. Přehršel prvků zároveň ale občas způsobovalo jistou přeplácanost a dějovou i tématickou nerovnováhu. Postavy také občas záhadně mění svoje chování. Přesto mi tato komedie i díky mladičkému Philippu Noiretovi v neobvykle energické komediální roli a Bourvilovi v neméně neobvyklé trojroli přinesla poctivý kus prima legrace. A Bourvillova bečící písnička nemá chybu. BÉ! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi dovod, preco mam rad filmy pre pamatnikov. Vyborna namakana satiricka veselohra s Bourvilom, rezisersky Rene Clair ukazal talent, smiat sa je stale na com, humor je europsky - ne jak v mnohych US umelotinach, kde sakra cumim na com sa mam akoze smiat. Videl som aj mladeho Philipa CiernehoEta : 77 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama