Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

ptsd 

všechny recenze uživatele

MMORPG ve které když zemře váš avatar zemřete i vy? Zde to funguje dokonale. Animace je povedená stejně tak i soundtrack, který naprosto sedí k dané scéně. Vše se točí kolem Kirita, nejsilnějšího hráče a jeho milované Asuny při snaze uniknout z virtuálního světa do reálného. Postav se v anime vyskytuje spousta, ale nedostávají tolik prostoru, nechybí dějové zvraty, romance, akce i smutnější chvíle. Za mě kandidát na nejlepší anime roku 2012. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Výborný pilot sa rozpína do perfektných prvých desiatich dielov s originálnym nápadom, krásnou japonskou animáciou a skvelými postavami. No keď sa prvotný dej a následne aj nedostatočne vysvetlená hlúpa pointa prelomí, spúšťa akúsi neoddelenú druhú sériu plnú nezmyselných a gýčových romantických kecov, cukrových scénok a výlevov emócii s minimom akčných, či akokoľvek napínavých scén, stáva za zo SAO ťažko stráviteľné anime. Treba však uznať, že stále to disponuje peknou myšlienkou, aj keď až príliš zaláskovanou, istou japonskou povestnou úchylnosťou a pútavými dialógmi. Po odpozeranej prvej sérii, kde záver bol už takmer nepozerateľný, priemerujem 4* za prvú a slabé 2* za druhú polovicu. ()

Reklama

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem až vyjdou všechny díly, abych nemusela čekat každý týden na nový díl. No, a tak jsem zhltla SAO za dva dny. Zanechalo ve mě obrovský dojem, i když příběh od půlky ztrácí na tempu. Musím vyzdvihnout charaktery postav, animaci, hudbu, openingy i endingy. Jediné, co mi opravdu vadilo bylo, jak už jsem řekla, postupný přechod k romantice a méně akce v ALO. Pokud se na to budu dívat pozitivně, tak budu považovat SAO za špičkový milostný příběh. Možná je to divné, ale v tomhle světě bych se nechala "zavřít" i dobrovolně.^^ ()

Gucak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako pro hráče bylo toto anime povinností. Myšlenka hry kterou hrajete sami za sebe je skvělá. Rád bych jí zažil, ale prosím bez té druhé strany mince. Ta spočívá v tom, že když umřete ve hře umřete i v realitě. Welcome to the new Hunger Games ! O příběh je postaráno. A ta hudba co je použita při bojích :3 ! HUSINA ! I openingy jsou skvělé. Hlavně od Eir Aoi - Ignite. Poslouchám do teď. Doporučuji. 5*. Oblíbené postavy : Asuna, Kirito ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný fantasy Matrix, který se právě nesmrtelným písmem zapsal do topky mých nejoblíbenějších seriálů. Tenhle seriál má prostě všechno. Ať už úžasnou, animaci, skvělý příběh jenž vypráví o výborně vykreslených charakterech, jak je u anime zvykem. Především zpočátku je to dost brutální a neskutečně smutné(vyvraždění první Kiritovi guildy, smutná zpráva od Hachi mě málem dohnala k slzám). Ale především, je to romantika, což je něco co postradá Naruto i Bleach a narozdíl od FMA: Brotherhood je to tady jeden z hlavních aspektů. Jinak také mnohdy i výborný humor. Druhá část odehrávající se v Alfheim online to celé posouvá o level výš. Záporák je tady pořádný úchylný magor a navíc se tady objevuje magie, jejíž absence zamrzela v první části. Úžasné v každém slova smyslu a pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů, který mě přesvědčil se tomuhle žánru více věnovat. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)

Reklama

Reklama