Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

Angelos 

všechny recenze uživatele

Mne osobně změna seriálu po 14 díle neprišla tak drastická, abych nějak významně snižoval hodnocení. Jako celek mi to přišlo výborné, a i přestože bych našel pár okamžiků, kdy mě to tolik nebavilo, tak dám plné hodnocení. Velmi originální nápad s geniální myšlenkou smrt ve hře = smrt i v reálném životě, jsem ještě neviděl a NerveGear by mohl být budoucností herních konzolí :D ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Na tohle anime mě upozornil můj přítel s tím, že se jedná o naprostou bombu. Dobrá, možná to bomba je, ale na mě působila nepěkně. Naprosto nechápu, jak si může někdo dovolit ve hře, kde je jen jediný zloduch, který všechny vězní, hrát sám bez pomoci. Jak blbý může hlavní hrdina být. Nechápu, proč jsou tam scény čirého štěstí a života, když v té hře jde o život. Důvěryhodnější emoce jdem viděl v realitních show.Proč mu normální holka napsala dopis začínající "Kdyý to budeš číst, pravděpodobně už budu mrtvá." Jak tohole může napsat člověk ve hře, ve které jde o přežití. Když už chteli udělat fantasy anime, tak měli udělat ne ve hře. Jo a ještě něco, umíte si představit, že by asi 200 lidí hned jen tak zemřelo v normálním světě, já osobně nevěřím, že by se s tím společnost nezabývala. Neřikejte mi, že neexistují žádní větci, kteří by je nedokázali dostat zpět ze hry. Jediný důvod, proč jsem tomu dal jednu * je, že tolik nepronikám do gamerství onlinovek. Pokud onlineovky nehrajete, je toto anime možná ztráta času. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný fantasy Matrix, který se právě nesmrtelným písmem zapsal do topky mých nejoblíbenějších seriálů. Tenhle seriál má prostě všechno. Ať už úžasnou, animaci, skvělý příběh jenž vypráví o výborně vykreslených charakterech, jak je u anime zvykem. Především zpočátku je to dost brutální a neskutečně smutné(vyvraždění první Kiritovi guildy, smutná zpráva od Hachi mě málem dohnala k slzám). Ale především, je to romantika, což je něco co postradá Naruto i Bleach a narozdíl od FMA: Brotherhood je to tady jeden z hlavních aspektů. Jinak také mnohdy i výborný humor. Druhá část odehrávající se v Alfheim online to celé posouvá o level výš. Záporák je tady pořádný úchylný magor a navíc se tady objevuje magie, jejíž absence zamrzela v první části. Úžasné v každém slova smyslu a pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů, který mě přesvědčil se tomuhle žánru více věnovat. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání Log Horizonu jsem se vrhla na SAO, protože ty dvě anime byly tak neskutečně srovnávané. Kromě faktu, že hlavní hrdinové uvíznou ve virtuálním světě, to nemá nic moc společného. I ten způsob, jakým uvíznou se liší. Trochu mě mrzelo, že po prvních pár epizodách už můžeme na celou tuhle premisu de facto zapomenout, protože se světem MMORPG se tu skoro vůbec nepracuje. Kdyby to byla jiná dimenze, vyjde to vcelku nastejno. To nic nemění na tom, že první polovinu seriálu jsem si užívala. Pak přišel zvrat najednou to bylo jako koukat na úplně jiné anime. A nutno poznamenat, že minimálně o třídu horší. Na druhou sérii se nejspíš podívám, ale spíš proto, že nemám ponětí, co se z tohohle dá ještě dál vytřískat. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)

Reklama

Reklama