Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (113)

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď budu hodnotit velice subjektivně. Očividně kolem tohoto anime vznikají mraky kontroverzity a není divu. Viděl jsem skrz klady i zápory. Než začnete stavit barák, chce to pevnou půdu pod nohama, aby se vám nedej bože nepropadl do země. Ta pevná půda, o teré tu mluvím, je konkrétně první dojem a jestli vás to plnou parou táhne vidět další a další díly. Několik prvních dílů bylo řekl bych perfektních, to by se nejspíš dalo posoudit i objektivně. Dále se především setkáváme se situacemi, kde by rád člověk něco viděl, ale kvůli relativně malému počtu dílů seriálu vůči tomu, kolik by mohlo být sděleno, se některé pasáže prostě urychlují / přeskakují. Ano, to je pochopitelné a zároveň je jasné, že se Kirito nemůže v seriálu mlátit s rovnou stovkou bossů. Tím se nechci tohoto anime vyloženě zastávat - třeba by mu endless model typu Naruto mohl slušet, ale to by s vysokou pravděpodobností bylo výsledné hodnocení ještě menší. Možná by nebylo od věci konečně sdělit, co mě vlastně tolik zaujalo. Především jsem už bůh ví jak dlouhou dobu vášnivým hráčem počítačových her a dost mě zajímá vývoj technologií pro zpříjemnění herního požitku hráče. Ten nápad (jestli je originální nebo převzatý - nebudu a odmítám řešit) virtuální reality v témhle podobě mě naprosto dostal a byl jsem v tom ponořen po uši. Zároveň bych chtěl podotknout, že nejsem ten typ diváka, co by hodnotil kladně jakékoli hyped anime (viz. komentář k Hataraku Maou-sama!). ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Na tohle anime mě upozornil můj přítel s tím, že se jedná o naprostou bombu. Dobrá, možná to bomba je, ale na mě působila nepěkně. Naprosto nechápu, jak si může někdo dovolit ve hře, kde je jen jediný zloduch, který všechny vězní, hrát sám bez pomoci. Jak blbý může hlavní hrdina být. Nechápu, proč jsou tam scény čirého štěstí a života, když v té hře jde o život. Důvěryhodnější emoce jdem viděl v realitních show.Proč mu normální holka napsala dopis začínající "Kdyý to budeš číst, pravděpodobně už budu mrtvá." Jak tohole může napsat člověk ve hře, ve které jde o přežití. Když už chteli udělat fantasy anime, tak měli udělat ne ve hře. Jo a ještě něco, umíte si představit, že by asi 200 lidí hned jen tak zemřelo v normálním světě, já osobně nevěřím, že by se s tím společnost nezabývala. Neřikejte mi, že neexistují žádní větci, kteří by je nedokázali dostat zpět ze hry. Jediný důvod, proč jsem tomu dal jednu * je, že tolik nepronikám do gamerství onlinovek. Pokud onlineovky nehrajete, je toto anime možná ztráta času. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Sword Art Online je rozsiahlosť, pre ktorú poväčšine sledujeme príbeh cez ústrižky jednotlivých kapitol odohrávajúcich sa v hrade Aincrad, čím narúša určitú plynulosť a nie celkom využíva svoj obrovský potenciál. Avšak, bolo by chybou sa nechať odradiť! Popri minimálnemu prenikaniu do psychológie postáv (okrem Kirita a neskôr aj Asuny) sa vám predstaví dokonale rozmanitý dav charakterov, ktorí vynahradí všetky drobné nedostatky zápletky ako napríklad romantická dovolenka uprostred životy-berúceho zdolávania vrcholný kôl, vrátane žalostne slabej hudobnej stránky seriálu. Toto nadšenie trvá zhruba po štrnástu epizódu, kde do seriálu vstupuje mierne preriedená zostava, pokračujúca v mierne degradujúcom dizajne postáv, oproti predošlému svetu - taktiež zavrhujúc drastickú ideológiu. A napokon, vidieť, kde sa autor inšpiroval, nielen vyobrazením čierneho šermiara s veľkým mečom, sprevádzaného drobným elfom, no i finálnou scénou, kde Sugou znásilňuje Asunu - ide jednoznačne o seriál Berserk. Po štrnástu epizódu 4* ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem ve velkém pokušení dát o jednu hvězdu méně, ale první polovinu jsem si opravdu hodně užila a to, že druhá polovina již trochu pokulhává se právě díky ní dá omluvit. Jelikož sama šermuji, některé scény mi doslova naháněly husí kůži... Souboje na život a na smrt, nemožnost uniknout z virtuálního světa, to všechno mne vtáhlo a nechtělo pustit. Ano, všechno má své mouchy, ale tenhle animovaný snímek jsem si opravdu oblíbila... ()

Galerie (1 095)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na základě novely „Sword Art Online“ spisovatele Reki Kawahara. Datování „Sword Art Online“ jako novely publikované na internetu sahá již do roku 2002, samotného knižního vydaní se však novela dočkala až v roce 2009. Seriál nás zavádí do 4 prvních novel, jedenáctá novela byla uvedena na konci roku 2012. (-Victor-)

Reklama

Reklama