Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to opravdu bohužel není dotažené k dokonalosti, jak tady už většina konstatovala. Ale jako fajn fantasy oddechovka tu sedne, pokud se vám líbí souboje, tak se SaO raději vyhněte, jelikože těch tu opravdu není moc. O dost více se mi líbila anime adaptace MMO hry Ragnarok Online ... která se ale stylizovala čistě do fantasy příběhu, akorát se všemi reáliemi ze hry (a i souboji !!!). Já jsem byl bohužel taky nahypovaný, že je to skvělá soubojovka (dokonce od člověka, který fakt na soubojovky kouká, asi se trošku na těch 25 dílů někde zapomněl, nebo co), ale jakmile jsem se po cca pátém díle od tohoto "konceptu" odprostil, tak jsem si to byl schopny celkem i užít. Je pravda, že hlavně v druhé polovině to celé bohužel trochu ztrácí dech, ale pak se to zase trošku vzpamatuje, proto jsme se nakonec horko těžko na ty štyry hvězdy dostali. Animace a kresba je "vysokorozpočtová", takže fetišáci si v tomhle smyslu užijí svoje ..... ale nic nemá na Titány, ti byli úplně nekde jinde :)) Je vidět, že skáčů z jednoho lepšího kousku na druhej, tak už raději koment ukončim, nebo nakonec napálím ještě hvězdy tři .. určitě stojí za zkouknutí, pokud hrajete (nebo jste hráli) nějaké to MMO a máte rádi fantasy (to hlavně). ()

ewi 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo první setkání s anime - viděla jsem to až od druhé půlky a k tomu v kuse navíc v lehce "pozměněném stavu mysli". Tím by se asi dalo vysvětlit, že jsem to občas těžce nechápala - a závěr jako WTF? Ale rozhodně to byl zajímavý zážitek a pro neznalce anime motivace zkouknout víc děl tohoto žánru. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

(V komentáři se především dozvíte, čím Sword Art Online naneštěstí není.) Čas od času dojde k situaci, kdy hráč propadne on-line hře natolik, že se od ní nedovede odtrhnout. Většina z prvních 10000 uživatelů Sword Art Online by se od ní občas odtrhla ráda, zlovolný tvůrce však míní jinak. Dokud někdo hru nezdolá, nikdo se z ní nedostane. A smrt již není jen virtuální. Když autor své dílo zasadí do světa on-line hry, očekával bych, že se bude snažit o některý ze dvou přístupů: 1) Dílo bude výrazně videoherně stylizované, s aplikací typických mechanismů. 2) Bude kladen důraz na zobrazení hráčovy herní a reálné osobnosti, případně jejich rozporů. Jak je na tom SAO? Videohru připomíná jen čas od času se objevující rozhraní, teleportační krystaly, pár drobností a naneštěstí i „herní náplň“, tedy děj složený do značné míry z nenápaditých soubojů. Srovnání chování ve virtuálním a v reálném světě odpadá, jelikož hráči jsou ve hře celou dobu uvězněni (navíc vypadají stejně jako ve skutečnosti, tudíž nelze doufat, že se z Kiritovy vyvolené vyklube obtloustlý muž). Zato by se nabízela možnost ukázat, jak okolní svět – autority a blízcí – reaguje na to, že tisíce lidí zůstávají dlouhé dny ve virtuálním snění. SAO však toto naprosto nepochopitelně pomíjí. Ve výsledku jde tedy o tuctové akční fantasy, jehož finále řídí scénáristovy výmysly a které zní slušnou hudbou od Juki Kadžiury. 4/10 ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Výborný pilot sa rozpína do perfektných prvých desiatich dielov s originálnym nápadom, krásnou japonskou animáciou a skvelými postavami. No keď sa prvotný dej a následne aj nedostatočne vysvetlená hlúpa pointa prelomí, spúšťa akúsi neoddelenú druhú sériu plnú nezmyselných a gýčových romantických kecov, cukrových scénok a výlevov emócii s minimom akčných, či akokoľvek napínavých scén, stáva za zo SAO ťažko stráviteľné anime. Treba však uznať, že stále to disponuje peknou myšlienkou, aj keď až príliš zaláskovanou, istou japonskou povestnou úchylnosťou a pútavými dialógmi. Po odpozeranej prvej sérii, kde záver bol už takmer nepozerateľný, priemerujem 4* za prvú a slabé 2* za druhú polovicu. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný fantasy Matrix, který se právě nesmrtelným písmem zapsal do topky mých nejoblíbenějších seriálů. Tenhle seriál má prostě všechno. Ať už úžasnou, animaci, skvělý příběh jenž vypráví o výborně vykreslených charakterech, jak je u anime zvykem. Především zpočátku je to dost brutální a neskutečně smutné(vyvraždění první Kiritovi guildy, smutná zpráva od Hachi mě málem dohnala k slzám). Ale především, je to romantika, což je něco co postradá Naruto i Bleach a narozdíl od FMA: Brotherhood je to tady jeden z hlavních aspektů. Jinak také mnohdy i výborný humor. Druhá část odehrávající se v Alfheim online to celé posouvá o level výš. Záporák je tady pořádný úchylný magor a navíc se tady objevuje magie, jejíž absence zamrzela v první části. Úžasné v každém slova smyslu a pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů, který mě přesvědčil se tomuhle žánru více věnovat. ()

Galerie (1 095)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama