Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších knih do mé maturitní četby. A musím říct, že kniha byla o něco lepší. Louis de Funés je opravdu dobrý herec, ale prostě pro mě už navždy bude četník ze Saint-Tropéz. Dialogy příliš dlouhé, i když vím, že kniha je stejně dlouhá a scénář je podle knihy. Navíc skoro dvouhodinová stopáž je až moc. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan Funés je dokonalý. To s naším dabingem to bylo špatné. Nemyslím hlas, ale ty chyby ve výslovnosti, děs. Nebylo jich naštěstí moc. Na hlas je třeba si zvyknout, zpočátku se i zdálo, že nemá pořádnou intonaci. Režie celého filmu také nic moc. Mně totiž vadilo to kecání na kameru. To nesnáším. Ale zase na druhou stranu, obléci pana Funese do pavích per a dát mu k tomu ty brýle, to byl nápad k nezaplacení. Nu, po začátku filmu sem postupně přichází stará herecká elita Francie, jako Michel Galabru nebo Funesova filmová manželka Claude Gensac. V mini rolích je pak zde četnický kolega Tricard, tedy Guy Grosso, a další četník Merlicot Michel Modo. Ale ani ti nejsou sami, jsou zde prostě samé známé obličeje. Snímek nakonec hodnotím hodně pozitivně, takže dávám sedmdesát procent. *** A PŮL ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nejvetsi problem filmu je, ze se nejedna o Funesovku, ale o Molierovku, Funes by tam totiz nejradsi furt pobihal a delal kravoviny, jenze jelikoz se drzeli toho, co Molier napsal, museli to prolozit spoustou zbytecnejch dialogu a podle toho to dopadlo. Kdyz je na scene Funes, je vsechno v poradku, porad nekde poskakuje a slinta po penezich, pripadne dela jiny uchylarny, treba pava. A tyhle sceny je starej dobrej Funes, role Harpagona mu skvele sedla a vtipy fungujou. Jenze jakmile neni Funes na place, ostatni postavy vzdycky dlouze neco resi a jen vyjimecne je ta rozmluva kratsi nez nejakejch pet minut. Proste obcas zabava a obcas nuda. Navic ma film docela premrstenou delku, je prilis divadelni a to rozmlouvani s divakem mi lezlo na nervy. Ale na to, ze to je prvni (a posledni) Funesuv rezijni pocin, to zas tak spatny neni. Slabsi 4*. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní sólo De Funese, který exceluje svým typickým vystupováním. Potěší vidět postavy z četníků, ale zbytek se na place trápí a nudí. Postupem času se odehrává to samé dokola a komedie ztrácí dech. Scénář se hodí více na divadelní jeviště a rozhodně to chtělo o půl hodinku zkrátit. Snaha Krampola nadabovat francouzského komika ve stylu Filipovského, mě příliš nesedl. Nicméně milovníci de Funese si přijdou na své více než dost. .....6/10 ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Jako učební materiál a filmové ztvárnění knihy byl snímek skvělý, ale jakožto plnohodnotný celovečerák už nic moc. Louise de Funèse mám radši v četnících, ale ani zde se neztratil a Harpagona ztvárnil špičkově, jako by mu z oka vypadl. Film byl ale zbytečně dlouhý a na to, že má jít o komedii, jsem se mockrát nezasmál. Bohužel. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu filmu je možné během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valerem (Hervé Bellon) spatřit v pozadí malbu na zdi, která odkazuje na Moliérovu knižní předlohu "L' Avare". (LaserJet)
  • V úvodu filmu se během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valérem (Hervé Bellon) Valérovi občas pohne paruka. V jednom záběru má ofinu uprostřed, v druhém zase více vpravo. (LaserJet)

Reklama

Reklama