Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako dva filmy. Pasáže s mládeží dost slabé, ovšem v momentě, kdy se objevili "Funěs", Galabru a paní Gensac, to mělo úplně jiné grády. Na druhé straně jsme pasáže s Funésem museli sledovat s titulky, protože je nadabován fakt strašně! Jinak výborný způsob, jak dítkám zprostředkovat Moliéra! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès si tímto filmem splnil svůj sen, nicméně pro diváka je to už o poznání horší zážitek. Lakomce osobně řadím mezi ty nejméně povedené komedie pana Funèse, a to zejména díky minimálnímu množství fakt dobrého humoru, zbytečně dlouhé stopáži a velkému množství nezáživných scén. Zkrátka a dobře jsem se brutálně nudil, což jsem u Funèse snad ještě nezažil. Celkovému vyznění moc nepomohl ani odlišný dabing, který kvalit pana Filipovského ani zdaleka nedosahuje. Velké zklamání. 3/10. ()

Reklama

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi ze všech filmů co jsem s Funesem viděl líbí asi nejmíň, ale nejsem si jist jestli to není závada na mém přijímači. V podstatě bych se podepsal pod komentář Tosima, teda až na ty koně od Sempého. Autorem koní a výtvarných návrhů vůbec (nejen "odfláknutých" kulis, ale i "výstředních" kostýmů, které se nelíbily Jeanne) je totiž Albert Uderzo, jeden z otců Asterixe. Film je prostě další inscenací Molierovy klasiky, s několika originálními nápady. A - běda tomu - s Jiřím Krampolem v českém znění. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších knih do mé maturitní četby. A musím říct, že kniha byla o něco lepší. Louis de Funés je opravdu dobrý herec, ale prostě pro mě už navždy bude četník ze Saint-Tropéz. Dialogy příliš dlouhé, i když vím, že kniha je stejně dlouhá a scénář je podle knihy. Navíc skoro dvouhodinová stopáž je až moc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných si nemyslím, že Louis de Funès v roli Harpagona působí unaveně, naopak. Až jsem se divil, jak je vitální, jak pořád odněkud někam běhá, někoho něčím tluče nebo po někom něčím hází, jak rozhazuje rukama, vztekle křičí a hned zase nevinně kňourá... Prostě obdivuhodná forma, říkejte si, co chcete. Škoda je, že se Lakomec nezbavil největšího neduhu, jímž trpí od doby, kdy ho Molière napsal, a to té roztahanosti. Film ji sice kromě Funèsova řádění poměrně úspěšně maskuje také několika doopravdy skvělými scénami s Claude Gensac a Michelem Galabru, ovšem chvílemi (obzvlášť v závěru) se zkrátka vleče a nedá se s tím nic dělat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Louis de Funes si strašně přál ztvárnit postavu Harpagona. Proto se podílel i na režii a skoro celý film napsal. Bohužel, snímek se nedočkal úspěchu a v kinech naprosto propadl. (Pierre)
  • V úvodu filmu se během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valérem (Hervé Bellon) Valérovi občas pohne paruka. V jednom záběru má ofinu uprostřed, v druhém zase více vpravo. (LaserJet)
  • Poslední scéna se točila v Tunisu v Neftě, místo si vybral sám Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama