Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (155)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší adaptace tohoto díla. Neskutečně roztahané ale i přesto naprosto přesvědčivé dialogy skvěle vtáhnou do děje a pak už nezbývá nic jiného než sledovat opět geniálního Funése (Krampol je ovšem příšerný!) Vlastně je veliká škoda že to občas až moc smrdí divadlem a levné kulisy někdy strašně bijou do očí ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když čtu v biografiích svých oblíbených herců o jejich divadelních počinech, že jsem je nemohla na jevišti vidět na vlastní oči. Většina má totiž tu špatnou vlastnost, že už nejsou mezi námi. Louis mi to ale svým způsobem splnil, jeho Lakomec je totiž divadlo na plátně. Zklamaná jsem nebyla ani trochu, na rozdíl od většiny jsem totiž vůbec nečekala „typického Funèse“. On sám ovšem zůstal i v klasické hře naprosto svůj. Při scénách s pavím převlekem jsem málem vypelichala. :) „Radil bych úřadům, aby tu věc vyšetřili co nejzávažněji! A jestli mi nepomůžete zpátky k mým penězům, budu žádat spravedlnost a dám zatknout POLICII!“ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés je v tomto filme úplne dokonalý "Lakomec". Nezabudnuteľným spôsobom tu stvárnil známu komickú, klasicistickú postavu. Starý, vypočítavý, majetkom posadnutý Harpagon je v jeho podaní perfektný. Román, ktorý poslúžil ako predloha pre tento snímok, napísal v roku 1668 slávny, francúzsky spisovateľ, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov svetového, literárneho klasicizmu, Moliére (vlastným menom Jean Babtiste Poquelin). Od tej doby sa toto dielo dočkalo mnohých divadelných a aj filmových spracovaní. Z tých filmových je toto, z roku 1980, asi to najlepšie. "L´Avare" *** ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Jako učební materiál a filmové ztvárnění knihy byl snímek skvělý, ale jakožto plnohodnotný celovečerák už nic moc. Louise de Funèse mám radši v četnících, ale ani zde se neztratil a Harpagona ztvárnil špičkově, jako by mu z oka vypadl. Film byl ale zbytečně dlouhý a na to, že má jít o komedii, jsem se mockrát nezasmál. Bohužel. ()

adam_olesnan 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale ten dabing je hrozný, priam iritujúci. Nedá sa na to pozerať. Hneď po prvom vstupe de Funesa som to vypol... Taktiež Dobrodružstvo Rabína Jakoba..., no František Filipovský bol len jeden. Škoda, Louis de Funes je jeden z mojich najobľúbenejších hercov, takéto filmy si zaslúžia byť nadabované dôstojnejšie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu filmu se během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valérem (Hervé Bellon) Valérovi občas pohne paruka. V jednom záběru má ofinu uprostřed, v druhém zase více vpravo. (LaserJet)
  • V úvodu filmu je možné během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valerem (Hervé Bellon) spatřit v pozadí malbu na zdi, která odkazuje na Moliérovu knižní předlohu "L' Avare". (LaserJet)

Reklama

Reklama