Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (158)

reich 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès vytvořil celou řadu komedií s rozmanitými zápletkami. V pozdějším období života zatoužil po vážnější roli a zahrál si tak Harpagona, kterého hraje bravurně. Pořád se ale nemohu ubránit srovnání s Milošem Kopeckým a Františkem Filipovským, kterým jsem to více věřil. Nicméně film je kvalitní a postupně graduje k vrcholu a dokonalému hereckému výkonu Louis de Funès. Obrovská škoda, že film nestihl nadabovat František Filipovský, protože bohužel hlas Jiřího Krampola se k takovému velikánovi nehodí... To rapidně snižuje kvalitu filmu. Co ovšem diváka potěší, tak jsou ostatní herci, jelikož jsou zde i herci z Četníků a taky Claude Gensac. Slušný film 65% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Luis de Funes hraje ve filmu podle Molierova Lakomce, tak jsem zaplesal. Už to spojení Funes - Lakomec, cholerik,... Funes - Filipovský, Filipovský vynikajícně ztvárnil tuto roli na divadle. Vše hrálo pro. Jak mě hluboce ranilo, že tento film nedabuje právě Filipovský. Tady by si to užil víc než jinde. Bohužel malý velký herec odešel dřív než asi došlo k dabingu tohoto filmu. Jsem přesvědčen, že kdyby ho daboval Filipovský, dal by tomuto filmu úplně jinou atmosféru. Ale i tak krásný film. ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Dám vám radu. Utíkejte. A utíkejte daleko ať si vás tento film někde nenajde. Pokud jsem to správně pochopila Lakomec má být komedie a když dokoukáte komedii mělo by nastat takovéto ‚příjemno‘ doprovázené úsměvem na tváři. Nedostavilo se. Co je tu špatně? Tak zaprvé, už prostředí kde se lakomec odehrává je nechutně sterilní. Film by měl podle mého mínění vyvolat pocit, že jste tam, že se před vámi odehrává skutečný příběh a když toho není sto dosáhnout pomocí herců a dialogů měl by se aspoň pokusit navodit tento pocit kulisami a rekvizitami. Za druhé, charaktery jednotlivých postav jsou příšerně jednoduché a tím pádem nevěrohodné stejně jako jejich reakce a chování. Za třetí, mluvení na kameru na diváky.Uááááááá. Omlouvám se, ale k tomuto mám opravdu velikou averzi. Jestli by jste náhodou nebyli už tak dost nepohlcení dějem, s radostí přispěchá Funés a jeho hlava v nadživotní velikosti vám oznámí čím se právě jeho postava zaobírá. Za čtvrté, děj je prostě a jednoduše stupidní. Je to do dvou hodin roztahaná slátanina o tom jak si jistý mužík sedí na svojí truhličce a odmítá k ní kohokoli pustit. Poslední scéna z filmu, kdy Funés jde po poušti a táhne za sebou svoji truhlu, která je jeho pokladem, ale především prokletím celý film vystihuje. Abychom si to shrnuli,špatný děj, postavy, prostředí, pocit. Myšlenka možná dobrá, neoriginální, ale vcelku dobrá. Jediné co celý snímek drží nad vodou je samotný Louis de Funés. Podal dobrý herecký výkon, ale ve špatném filmu. Škoda. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Tento film s mistrem francouzské komedie by mě nadchnul spíše jako divadelní hra. U sledování jsem totiž každou chvíli měl dojem, že sedím v divadle a trošku mi to rozptylovalo pozornost. Nápad nebyl vůbec špatný, ale pořád mi tam něco chybělo... ale co? Čekal jsem něco víc, ale sám nevím co přesně. Místy mi film připadal sušší a situací kde bych se vyloženě zasmál nebylo tolik, kolik bych od filmu, který si mistr vysnil trošku víc. Určitě se nejedná o propadák, ale po druhé se na tento snímek podívám až někdy za delší dobu. Myslím si, že krásné tři hvězdy nikoho neurazí. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl tímto filmem příjemně překvapen a musím říci, že to Louisovi de Funésovi v roli hamižného a lakotného Harpagona velmi slušelo. Krásně si roli užíval, do svého srblictví a laskání s penězi dával tolik lásky, stejně jako nenávisti ke všem lidem, o kterých si myslel, že ho chtějí okrást. A ta nádherná čelenka a paví ocas, když se dvořil Marianně (Anne Caudry), to byla nádhera. Skvěle také zahrál Michel Galabru v roli sluhy a kuchaře Jakuba A Claude Gensac v roli Frosiny, ostatní ale hrají spíše vážněji, zkrátka si to tak neužívají jako Funés. Ale je to zkrátka nádherná komedie, o tom, do jakých krajností může zacházet lakota a touha po majetku. Samozřjmě se závěrem, který otočí vše naruby a skrblík je po zásluze vytrestán. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Gabinova dcera pracovala na filmu jako skriptka. (M.B)
  • V úvodu filmu je možné během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valerem (Hervé Bellon) spatřit v pozadí malbu na zdi, která odkazuje na Moliérovu knižní předlohu "L' Avare". (LaserJet)

Reklama

Reklama