Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bertrand: "Vidím koně!" Juve: "A kde?" "Támhle." "To je přece kos." "Ne, pod ním." "Pod kosem nic není." "Vedle." "Už nevidím ani kosa." "A vidíte koně?" "Jistěže." "A hned nad ním?" "Aha, už vidím kosa." Nevim proč, ale na tenhle díl jsem se dycky těšil nejvíc. Je to plný skvělejch nápadů, jako třeba daň z práva na život, hon na lišku, strašidla, dokonalá (teda skoro dokonalá) akce Artaban, hustej ksicht lorda Rashleye atd. Je asi dobře, že to skončilo po třech dílech a že to není jak dnes, kdy by z toho producenti chtěli vytřískat ještě nějaký prachy. Je to důstojné zakončení série, která se stala kultem. Retro kultem. Hmm hma ha ha ha ha ha ha..... ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení všech tří dílů Hunebelleho "Fantomase" ("Fantomas", "Fantomas se zlobí" a "Fantomas kontra Scotland Yard") a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uzavření trilogie. Jestliže si v minulém díle vzali Frantíci na paškál Italy, na závěr se slušelo udělat si srandu ještě z úhlavních nepřátel a to samozřejmě z Angličanů. Poslední díl již trošku polevil a tak sledujeme Juvea převlečeného za strašidlo anebo kterak se zúčastnil lovu na lišku. Kdybych měl shrnout celou sérii, tak bych určitě vyzdvihnul atmosféru, hudbu a hlavně Funésovu účast. Bez něj by to prostě nebylo ono. Samozřejmě triky nejsou dnes již bůhvíco, ale takové nasazování masky nebo sundávání bylo vždy chytře zachyceno tak aby působilo věrohodně. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když Fantomas (Jean Marais) sedí na koni a diriguje svoje lidi jakousi podivnou vysílačkou, sestávající jen z výklopné antény, je anténu dobře vidět. Když pak koně najde a začne používat komisař Juve (Louis de Funès), po anténě není ani památky. (pjotri)
  • Michel Thomass hral postavu maharadžu ruského pôvodu, preto nehovorí hindsky, ale rusky, čo bola bizarná voľba scenáristu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama