Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Opět uplynul rok od předešlého dílu a opět tu je komisař Juve, který se stále chce dostat Fantomasovi ,,na kobylku,,. Tentokrát nás příběh zavede do ,,strašidelného,, domu v samotném Skotsku, kde se Fantomas připravuje na velkou loupež drahokamů. Vysoko nastavená laťka humoru z předchozích dílů i tentokrát není pro film fatální a ,,Fantomas kontra Scotland Yard,, nás opět vybízí k nenucenýmu smíchu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky hravých detektivních parodií o zlořincovi mnoha tvářích, tentokrát z prostředí šlechty ve Skotsku. Opět kraluje popletený a horlivý komisař Juve (dobrý Louis de Funes) doprovázený Bertrandem (Jacques Dynam), jež se stanou tím, kdo pomůže Fantomasovi utéci, i když nechtěně. Jean Marais opět v kvalitní dvojroli neohroženého novináře Fandora a všehoschopného zločince Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegriniho). Fandor má po svém boku svoji snoubenku, půvabnou fotografku Héléne (Myléne Demongeot) a spolu jsou na stopě zákeřného zločince neúnavně a neústupně. Hostitelem všech na panství je lord Rashley (Jeaan-Roger Caussimon), ale je to skutečně on? Nesmí se opomenout jeho žena (Francoise Christophe) a její milenec André (Henri Serre). Vznešené prosředí, strašení, tajemno, mystifikace, ironie a nadhled, hravost, napětí a smích a ve chvíli, kdy si všichni myslí, že je Fantomas zničen, on zase uniká, aby se vynořil. Ale k tomu bohužel už nedošlo ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Fantomas se vrátil opět do starých kolejí a je z něj opět naprosto nudná sračka. Chyběla dokonce i pořádná autohonička, která byla vystřídáno koňskými dostihy. Prostředí skotského hradu bylo debilní. Naštěstí autorům nechyběla soudnost a včas tuhle sérii utnuli. Řítila se totiž přímo do pohromy. Slabá 1*. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekoná. Spíše opak. Klišé Fantomase se opakuje jenom v novém kabátě a novém místě. Zvláště se stejným rozuzlením a trochu otravnějším provedení. Humor mi skoro nic neříká a nakonec je to zvrhnuté na bláznivé nic. Série s tímto maskovaným mužem pro mě končí strašně. Asi i stejně jako samotné zakončení, které ani není jasné jako zakončení ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Michel Thomass hral postavu maharadžu ruského pôvodu, preto nehovorí hindsky, ale rusky, čo bola bizarná voľba scenáristu. (Arsenal83)
  • Když se baví Fantomas (Jean Marais) na koni před začátkem honu s Fandorem (Jean Marais) a Juvem (Louis de Funès), má jeho kůň poměrně velkou lysinu na hlavě. Když pak vydává rozkaz pro Belzebuba, má lysinu podstatně menší. Když asistent lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) shodí Fantomase z koně, je pro změnu opět vidět obrovská lysina. A když Juve Fantomasova koně najde, má velikou lysinu, na rozdíl od okamžiku, kdy z něj Fantomas vysílal. (pjotri)

Reklama

Reklama