Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jak nejlépe přijít k penězům? Fantomas má skvělý plán - nejbohatším lidem na světě, a stejně tak šéfům různých mafií uloží novou daň - daň z práva na život. Zaplatíš - žiješ. Nezaplatíš? Nežiješ. Ve Skotsku, na zámku lorda MacRashleye se všichni sejdou, aby se domluvili, jakým způsobem se Fantomasovi bránit. MacRashley pozve i ty, kteří mají s Fantomasem největší zkušenosti - novináře Fandora a komisaře Juvea. Jenže Fantomas má již dávno svoji hru rozehránu ... Trojka je asi nejslabším dílem z celé trilogie. Zdá se mi, že do ní autoři chtěli narvat všechny nápady, které měli ještě na dalších několik pokračování, a díky tomu tento film působí spíš jen jako snůška gagů, chatrně se držící jakéstakés dějové linie. Ne že by vtipy byly jakkoliv špatné, to spíš naopak (např. rozhovor komisaře Juve s koněm nebo duchařská minizápletka), ale jak říkám - celé to do sebe moc nezapadá. I přesto se na film (stejně jako na oba dva předchůdce) více než dobře dívá, a kdykoliv se naše televize jej rozhodnou zopáknout, můžou se mnou počítat do svých statistik... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Od dětství můj nejméně oblíbený Fantomas: a) nesnáším, když má někdo pravdu a ostatní mu nevěří a/nebo se mu vysmívají, v tomto případě navíc opakovaně b) hon na lišku mi připadá podobná zábava jako topení koťat. No, abych tenhle vážný úvod něčím vyvážil, budu se teď věnovat své oblíbené činnosti – tj. vysmívání se vzhledu a/nebo výkonům herců ve filmech. Takže coby prvního pána na holení si vezměme Maraise. Ten je v tomto ohledu nejvděčnějším objektem k posměškům, neboť není nad to, když se padesátiletý chlap snaží působit jako pětadvacetiletý mladík. K tomu účelu oplývá velmi energetickými, vzteklými gesty, které mi bohužel připomínaly majora Zemana, když má dva dny do menstruace. I obličejem je Brabcovi celkem podobný (doufám, že si to Brabec nepřečte, by puknul pýchou, zato Marais má štěstí, že už je mrtvý, ten by to asi prožíval naopak). Mimochodem, právě tvar tváře byl příčinou Fándorovy neporazitelnosti. Jak jste si jistě všimli, žádný padouch se ho nesnažil uhodit do ksichtíku, neboť dobře věděl, že by se nepěkně pořezal o jeho ostře řezané, mladické rysy. No a pod pulovrem nosil tento novinář nikoli noviny proti větru, ale patrně plech. U Fantomase mě zase v tomto díle fascinovaly jeho stavitelské schopnosti. Zatímco u nás poznají řidiči v okruhu stodvaceti kilometrů, když se silničáři snaží opravit nějaký ďůlek na cestě, on klidně předělá lord mekrašlejemu před nosem jeho zámek na bajkonur, aniž by onen lord cokoli zpozoroval. Funés tradičně překypoval svou energií, vzít dva takové a zapojit je do série a temelín se nemusí dostavovat. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Opět výborné pokračování, které je stejně výborné jako předchozí dva díly! Louis de Funés je opět králem filmu a Fantomas je geniální. Opět jsou tu vtipné scény a super scény! Změna prostředí je velmi dobrá a prostředí anglického venkova je úžasné. I ten Skotský hrad je bezva! Závěr filmu je taky výborný, to jsem se dost smál. Prostě parádní film! 5 hvězd. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když se Juve (Louis de Funès) probouzí, vidí oběšence, vyfotí ho, položí Polaroid na skříňku a běží pro pomoc. Po návratu do pokoje však leží Polaroid na posteli. (pjotri)
  • Keď Juve (Louis de Funès) spadne na koni, jasne vidíme hlavu kaskadéra. Ten si dokonca skrýva tvár klobúkom, aby ho nebolo poznať. (Arsenal83)
  • Jean Marais (Fantomas/Fandor) mal v dobe nakrúcania už cez päťdesiat, a tak boli obavy, či zvládne všetky kaskadérske kúsky, ktoré zvykol robiť sám. Napriek tomu však dokázal vyliezť aj na 15-metrovú vežu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama