Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel ma nikdy nebavil a po rokoch je to ešte horšie ako som si pamätal. Na začiatku pošlú žandárov do výslužby a oni nevedia od nudy čo robiť. A s nimi sa celý čas nudí aj divák. Jednotlivé epizódky sú buď totálne trápne, alebo v nich neinvenčne zas a znova vykrádajú predošlé diely. A že to má dejové ospravedlnenie v podobe toho, aby vrátili jednému z nich pamäť na tom nič nemení. Výsledkom je totálna nuda a diel s ktorým nemá cenu strácať čas. 2/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se s tím zabít čas. Tenhle humor hodně zestárnul. To co mně přišlo směšné až roztomilé sleduji dnes s "busterkeaten" ksichtem. Nic zde mě nerozesmálo, ale to je u mě napjosto nojmájní, Údo. Louis de Funes a parta neschopných četníků kolem něj je naivní a jak je možný, že se při své debilitě dostali až na četnickou stanici? Díval jsem se na to znova po velmi dlouhé době a opakované reprizování této sérii jen škodí. 50% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která se krčí ve stínu předchozích dílů. Vtipu je zde citelně méně a scénář je plný řady nefunkčních momentů (třeba celá hipísácká sekvence je vysloveně trapas). Ostatně samotnou výchozí zápletku tohoto filmu - jakýsi ageistický puč, kdy jsou zkušení četničtí mazáci jediným svévolným rozhodnutím nadřízeného KOMPLETNĚ nahrazeni partou ambiciózních mlaďochů - hodnotím jako vyloženě stupidní. Odkazy na předchozí díly působí spíše otravně a k mému překvapení jsou zde ještě více než v newyorském dílu umocněny homoerotické vazby mezi jednotlivými četníky, kteří jsou zde vykresleni v podstatě jako partička nepřiznaných gayů, kteří se s oblibou společně svlékají, dotýkají, vyznávají si lásku, apod., aby vše korunovali zneškodněním falického symbolu par excellence - atomové hlavice. Stálo by za to podrobit tento film detailnějšímu psychoanalytickému pohledu, ale to je tak asi všechno - nebýt popularity předchozích dílů, tento by asi nikdy nevznikl - a co je hlavní, nestál by vlastně ani za pozornost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid .. Napočtvrté přichází druhý nejlepší gag Četnické série a tím je nezapomenutelné žádání kněze o peníze na novou střechu kostela - respektive dokonalé grimasy Louis De Funés. Poté je četnická osádka stanice v Saint Tropez vystřídána mladší generaci a všichni staří přátelé odchází do nuceného důchodu. Ovšem pro „záchranu“ paměti kamaráda Fugase si opět obléknou uniformy a prožijí neskutečná 'trip' dobrodružství. Z nich je asi nejvtipnější epizoda s hipíky v jejich drogovém doupěti.. 80%. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jediný, kdo se sérii Četníků nesměje, ale naopak rve vlasy, je v nebi svatý Tomáš Akvinský. Kolik času ztratil nad vymýšlením 5 důkazů boží existence, ovšem ani jeden se svou vahou nevyrovná obyčejné jeptišce z těch filmů. Neboť je jasné, že bůh existuje, protože kdyby nedržel nad tou jeptiškou ochrannou ruku, byla by vzhledem ke svému neortodoxnímu řidičskému stylu už před prvním dílem dávno na pravdě bóží! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Těsně před odpálením rakety je jí uražena jedna ze směrovek. Když se však poté točí na pláži dokola, má opět všechny. (Mr.Hudson)
  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama