Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám tento diel spoločne so žandárom, čo sa žení, najradšej. Pretože mám pri ňom pocit, že má aj poriadnu zápletku a nejedná sa viac menej iba o tie Funesove grimasy a reklamu na turistické destinácie. Mimozemšťania možno nie sú najvyrovnanejším dielom série, ale ponúkajú niekoľko skvelých humorných situácií a gagov. Za všetky Cruchotova snaha odhaliť votrelcov pomocou šrobováku, duté hlavy, kropenie nešťastných obyvateľov Saint Tropez vodou. Tento diel musí byť lahôdkou pre milovníkov klasických sci-fi z 50tych rokov, ktorým som čiastočne aj ja. 5. diel žandárskej série je už dnes vlastne presne také isté roztomilé béčko, ako ony. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel som mal v detstve najradšej, lebo tam sú mimozemšťania a sci-fi som mal vždy rád. Ale dnes už mi to pripadá strašne slabé. Celý dej spočíva v neustálych zámenách ústrednej party s mimozemšťanmi, ktorí vedia zmeniť podobu a okopírovať kohokoľvek. Lenže nejedná sa o nejaké prepracované epizódky, ale len o to najprimitívnejšie čo pravdepodobne tvorcov napadlo 5 minút pred natočením scény. Minimálne tak jednoducho to pôsobí. Funes už dosť zostarol a ani to gúľanie očami mu už tak nejde. Najviac zamrzí absencia niektorých pôvodných hercov. Či už Lefebre, ktorého aspoň nahradili snažiacim sa tučkom, alebo Claude Gensac v úlohe Funesovej ženy. Tá ma tak malý priestor, že ani tak nevadí, že ju preobsadili nejakou nevýraznou herečkou. Celkovo to je taký nudný diel v ktorom ma rozosmiala len scéna v ktorej si do rytmu žandári búchajú po svojich dutých hlavách a samozrejme najdutejšiu hlavu má Funes. To sa vydarilo, ale ako celok je to slabota. 4/10. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi nechce věřit, že tohle natočil stejný režisér jako prvního a o ostatních četníků. Mimozemské oživení je sice oživení, ale toho, aby vyvolalo obvyklou lavinu gagů, smíchu a jedinečných zápletek, se nedočkáme. Na druhou stranu se ale naštěstí vyhneme obvyklých trapností nepovedených komedií. Takže: pro ortodoxní milovníky Louise De Funèse stále slušná porce zábavy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)
  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto Joséfy (Maria Mauban) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1970 a auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1970. Požární auto je Berliet 770 KB a auto Monsiňora je Mercedes-Benz 230.6 Lang [W114] z roku 1974. (frolish01)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno