Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj určitě nejoblíbenější díl četníka i díky mé lásce k sci-fi. Snažím se udržet jedno oko přivřené a těch 5* tu nechat, přestože z dnešního pohledu pro mě žádný díl ze Saint Tropez není na takto vysoké hodnocení. Těžko se však vzdávám vzpomínek na mých necelých 10let a sledování stále dokolečka geniálního de Funese v dabingu, který nikdo nikdy nepřekoná. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle díl náhodou moc líbí, i když mi tam chybí Claude Gensacová jako Ludvíčkova manželka. Určitě k tomu připspívá i to, že jsem film sledovala se svými dětmi, když byly malé, a jim se to moc líbilo, hlavně talíř a smuteční pochod hraný na duté hlavy nad torzem mimozemšťana. Takže jsem vždycky trochu sentimentální...Ale stejně, pochodující recitující četníci, všechny scény s Cruchotem-jeptiškou, scény s panem plukovníkem (Všichni jste pošukaní parchanti!) a zvláště scény s lichocením nadřízeným (Teda šéfe, jestli jste taky tak chytrej, jak jste krásnej!) mě vždycky dostanou. No a samozřejmě Michel Galabru, třeba když přesvědčuje četníky, že hospůdka zmizela (Měl jsem ragúúúúú....fakt!) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Z mého opravdu mladého věku jsem si pamatoval tento díl jako můj nejoblíbenější. O pár let později (stále v dětství) jsem názor trochu přehodnotil. Mimozemšťani jsou fajn a považuju je za správně ulítlý nápad, přestože se k tomu autoři schýlili pravděpodobně kvůli nedostatku nápadů. Ale nemohu si pomoct, že tam těch scén s mimozemšťany a následky mohlo být více na úkor té pasáže s Cruchotem převlečeného za jeptišku. Je podle mě vzhledem ke stopáži přehnaně dlouhá a kvůli zápletce s emzáky až nepatřičná a rušivá, tudíž víceméně zbytečná. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově asi nejbláznivější (či nejodvážnější, chcete-li) díl celé série, u něhož se už znatelně projevuje efekt vaření z vody. Přesto si dobře vzpomínám, že jsem v dětství tento film bezvýhradně zbožňoval - především kvůli fantastické hudbě (obzvlášť ve scénách s létajícím talířem!) a pak, ó ano, kvůli přítomnosti vozu Citroën Méhari - byl-li hlavní atrakcí předchozích dílů Citroën 2CV proslavený díky automobilovým honičkám s jeptiškou, zde na sebe bezvýhradnou pozornost strhává právě tento revoluční vůz, byť zmíněná "kachna" se zde též objeví. Možná až někam sem lze vysledovat moji náklonnost k vozům této francouzské automobilky. Rovněž si dobře vzpomínám, že jsem se tehdy podivoval tomu, proč Cruchotovu manželku hraje jiná herečka, kam se poděla jeho dcera Nicol (která ostatně chyběla už v předchozím díle), a kde se tu náhle vzali dva noví četníci. S odstupem let nyní vidím, že právě v těchto detailech se tehdy projevilo citelné vyčerpání námětu, který už musel začít nudit. Přes to všechno si stále myslím, že je toto prostě velmi dobrá komedie, a odmyslím-li si ty protivné vady na kráse, pořád mi z toho vychází perfektní odpočinková podívaná, která baví i na opakované zhlédnutí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)
  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)

Reklama

Reklama