Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (367)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Proti četníkům ze Saint Tropez stojí identičtí četníci ze Saint Tropez. Jedna z těchto skupin jsou praví popletové uplatňující zákon a ta druhá doputovala z dalekého vesmíru do nepříliš dobře vybraného místa na zemi. Rozeznat je pohledem je nemožné, pouze úder do hlavy zní v jednom případě přirozeně dutě a ve druhém má dutost kovový přízvuk. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle díl náhodou moc líbí, i když mi tam chybí Claude Gensacová jako Ludvíčkova manželka. Určitě k tomu připspívá i to, že jsem film sledovala se svými dětmi, když byly malé, a jim se to moc líbilo, hlavně talíř a smuteční pochod hraný na duté hlavy nad torzem mimozemšťana. Takže jsem vždycky trochu sentimentální...Ale stejně, pochodující recitující četníci, všechny scény s Cruchotem-jeptiškou, scény s panem plukovníkem (Všichni jste pošukaní parchanti!) a zvláště scény s lichocením nadřízeným (Teda šéfe, jestli jste taky tak chytrej, jak jste krásnej!) mě vždycky dostanou. No a samozřejmě Michel Galabru, třeba když přesvědčuje četníky, že hospůdka zmizela (Měl jsem ragúúúúú....fakt!) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl série. Příběh samotný je sice neuvěřitelná stupidita, ale množství výborných gagů, de Funésův exaltovaný herecký projev a absurdní, místy až dadaistický humor ("Co se děje Cruchote?"-"Právě jsme přijeli."-"To vidím a předtím?"-"To jsme zase odjeli.") dělají z této prvoplánovité taškařice taškařici velmi povedenou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Louis de Funès (Cruchot) o filmu prohlásil: „Pokračování bylo napsáno příliš rychle a natočeno ještě rychleji." A to přestože se sám podílel na scénáří a do filmu dost mluvil. (Pierre)
  • V roku 1979 bol film najziskovejším vo Francúzsku, čo sa týka zárobkov v kinách. (Arsenal83)
  • Lietajúce taniere, ktoré vidíme vo filme, sú skutočné taniere vyrobené spoločnosťou MATRA (Mécanique Aviation Traction). Je to francúzska spoločnosť, ktorá existovala od roku 1941 do roku 2003. Špecializovala sa na široké spektrum činností, najmä v letectve. (Arsenal83)

Reklama

Reklama