Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono. Ukazuje se, že Jean Lefébvre a Christian Marin byli důležitější, než se může zdát. Maurice Rish tam ještě jakž takž zapadá, ale Jean-Pierre Rambal je opravdu trapný. A Maria Mauban Claude Gensac taky nenahradí. Vše tedy zachraňují Michel Galabru a nemocný Louis de Funés. A daří se jim to s proměnlivým úspěchem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám tento diel spoločne so žandárom, čo sa žení, najradšej. Pretože mám pri ňom pocit, že má aj poriadnu zápletku a nejedná sa viac menej iba o tie Funesove grimasy a reklamu na turistické destinácie. Mimozemšťania možno nie sú najvyrovnanejším dielom série, ale ponúkajú niekoľko skvelých humorných situácií a gagov. Za všetky Cruchotova snaha odhaliť votrelcov pomocou šrobováku, duté hlavy, kropenie nešťastných obyvateľov Saint Tropez vodou. Tento diel musí byť lahôdkou pre milovníkov klasických sci-fi z 50tych rokov, ktorým som čiastočne aj ja. 5. diel žandárskej série je už dnes vlastne presne také isté roztomilé béčko, ako ony. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento titul je v poradí piatym voľným pokračovaním komediálnej filmovej ságy o malej policajnej posádke zo slnečného juhofrancúzskeho prímorského mesta Saint Tropez. Tento krát sa cholerický strážmajster Cruchot a jeho podarení podriadení musia vysporiadať s inváziou mimozemšťanov. Je to ich najdivokejšie dobrodružstvo. Ja osobne mám túto časť najradšej z celej série. Páči sa mi ten naivný sci-fi námet. Je to zábavné. "Le Gendarme et les extra-terrestres" *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)
  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)

Reklama

Reklama