Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (213)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tento film má spoustu předpokladů k tomu, aby byl úspěšný. Koneckonců jej režíroval tvůrce Pádu třetí říše, hlavní roli dostala opěvovaná hvězda a příběh Diany je vcelku šťavnaté a lákavé téma. Bohužel si tvůrci na svá bedra vzali příliš velké sousto. To, že Naomi byla nominovaná na zlatou malinu je jeden z důkazů toho, že se se svou rolí opravdu nepopasovala dobře. Přitom já o ní vím, že je dobrá herečka. Avšak její křečovité výrazy a umělá gesta dělala z princezny naivní a hloupou husičku navzdory tomu, že tvůrci ji chtěli zachytit přesně opačně. Doporučuji pustit si originální BBC interview a porovnat jej se záznamem ve filmu - po shlédnutí Naomi mohou pochválit snad jen zaslepení skalní fanoušci. Role jí jednoduše absolutně nesedla. Přestože vzhledově jsem měla co dělat, abych ji pod tou zošklivující parukou poznala - z dálky opravdu působila jako Diana. Příběh jako takový je neskonale prázdný a chladný a vzdáleně připomíná béčkové televizní filmy. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Romantická selanka, která by mohla být o komkoli a o samotné Dianě nám skoro nic neřekne, takže dát její jméno celému filmu mi přijde úplně mimo. Chemie mezi hlavními hrdiny nulová, herecké výkony mdlé, Naomi se sice snažila, ale prostě se Dianě ani nepodobá, takže vlastně ani nevím, k čemu tenhle film měl být. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pomalý a detailní záběr na tvář slavné a všemi milované ženy. Její úsměv není ovšem znakem radosti nebo snad štěstí, ale je pouze maskou, která zakrývá všechny ty špatné zážitky, pochybnosti či čirý zmatek myšlenek. Diana byla a vždy bude jednou z nejvýraznějších osob historie Velké Británie. Jistě, že jsem očekávala něco jiného, ale zklamání není natolik patrné, jak by tomu odpovídalo průměrné hodnocení, které tento film dostal. Chyběli mi tam William, Harry a Charles (ne že bych ho měla nějak v oblibě). Snímek se celou dobu držel pouze na emocionálním rozpoložení hlavní postavy Diany a nenabídl ani trochu náhled do jejího rodinného života. Udělala toho hodně dobrého a hlavně ta charitativní činnost z ní udělala ikonu s dobrým srdcem, která ráda rozdávala porozumění, radost a lásku. Naomi Watts v hlavní roli byla nepřekonatelná a stejně k nerozeznání jako skoro v každém filmu. Na tento snímek jsem se hodně načekala a musím říct, že Oliver Hirschbiegel odvedl skvělou práci. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem byla dost zvědavá. Ovšem ne uplně zdařilý, především příběh tohoto formátu, by měl být vyprávěn jako celek a ne jako jeho jedna linie, což je určitě škoda. Nic proti Naomi Watts, jen kdyby byl snímek zachycen jinak. Pár emocionálních chvilek tu bylo, ale zas dost zbytečných scén. Stopáž filmu by mi nevadila, pokud by obsahovala mnohem, mnohem víc. Co tenhle film dokázal, je, že se nemůžu dočkat až sednu nad knihu o NÍ. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Lady Di jsem za jejího života obdivovala a její odkaz přežívá v lidech stále.. Možná byla jen vykonstruovaná postavička z nejslavnější famílie na světě, ale rozhodně měla osobní kouzlo a charisma.. Její postavu by mohla klidně hrát Tereza Maxová, ale rozhodně ne Naomi Watts, která se její role zhostila dosti ploše a nacvičovala si možná pózy doma před zrcadlem, ale rozhodně nesáhla až na dno své herecké energie.. Příběh o Lady Dianě, který se vznáší jen na hladině jakoby ani nebyl.. Danielle Steel by se za tuhle kýčovitou mělkou podívanou rozhodně nestyděla, ale mě tehle film dokonale uráží.. Příběh může být jakýkoliv, ale hodně záleží na zpracování.. :-( ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Tvorcovia vychádzali z archívnych materiálov, dopisov, ktoré Diana písala, konzultácií s odborníkmi a z rozhovorov s osobami, ktoré sa s ňou stretli a ktoré jej boli veľmi blízke. (Zdroj: Bonton)
  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo po dobu 9 týdnů, a to v Chorvatsku, Londýně, Pákistánu a Mozambiku. (jenik71)

Reklama

Reklama