Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Juto 

všechny recenze uživatele

No a máme tu posledný film o slávnych francúzskych policajtoch. Môžeme sa opýtať, či nás očarí niečím novým. Vlastne áno. Každý, kto videl predchádzajúce diely a užil si ich, mal by sa pozrieť na tento.Podľa mňa dej nie je nudný. Čo sa týka humoru, nesklame. Musím však priznať, že niektoré veci sú dosť podobné tým, ktoré sme videli predtým. Ale koniec koncov je to malá nevýhoda a Louis de Funes samozrejme odviedol dobrú prácu ako obvykle. 6/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední film mistra Funese i režiséra všech Četníků Jeana Giraulta. Režisér zemřel během natáčení a Funes asi rok po něm, ani premiéry se nedočkal. Četník a četnice není o nic horší, než jeho předchůdci a vtipnými gagy se to v tomto bláznivém pokračování jen hemží. Vrátila se i původní Crouchetova manželka Claude Gensac. Celou četnickou ságu považuji za to nejlepší, co kdy francouzská komedie stvořila. Rád se budu k jakýmkoliv dílům kdykoliv vracet. Vždycky stoprocentně pobaví a nikdy nezklamou!!! ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední četníci jsou už hodně vyvaření, otřepaní, předvídatelní a místy křečovití. Jean Girault zemřel ještě před dokončením filmu. Louis de Funès zemřel těsně před jeho premiérou. Tímto filmem končí jedna etapa francouzské komedie. Ale přes všechny jeho zápory nemohu film zavrhnout a ani pořádně nevím, jestli kvůli nostalgii, soucitu, nebo přeci jen něčemu dobrému (Cruchot v převleku za četnici). 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmová sága o malej policajnej jednotke z prístavného juhofrancúzskeho mestečka Saint Tropez sa dočkala šiestich pokračovaní. V roku 1964 bola natočená prvá časť a posledná mala premiéru v roku 1982. Tou poslednou je "Žandár a žandárky". Podľa môjho názoru je to najslabší a najnudnejší diel celej tejto komediálnej žandárskej série. Zaujímavosťou je, že sa jedná o posledný snímok režiséra Jean Giraulta a tak isto aj herca Louisa de Funésa. Obaja umreli krátko po natočení tohto filmu. ** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (31)

  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)
  • Michel Galabru poznamenal, že napriek svojej chorobe bol Louis de Funés permanentne veselý. Poznačila ho až smrť Jeana Giraulta: „Hranie ho zrazu prestalo baviť. Na celej jeho osobe bolo vidieť problémy. Jeho hlava, úplne zaborená do pliec, pôsobila dojmom, že ju pohltil golier košele. Uzavrel sa do seba ako ustrica.“ (Arsenal83)
  • Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, zároveň nejlepší přítel Louise de Funèse. Původně se pod jeho vedením měl natáčet i další film četnické ságy s názvem "Četník u Waterloo", v němž by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès a tak sedmé pokračování zůstalo jen v šuplíku. (fandalehy)

Reklama

Reklama