Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská komedie se vším všudy, okořenéna suchým anglickým humorem nádherně podaným Ferdym Maynem. Neskutečně pak na diváka, tedy alespoň na mě působí jedna ze závěrečných scén, kdy Funés s Maynem plovou na sudech v jezeru whisky a Funés si neodpustí poznámku, že na jeho straně je lepší. V ten moment nevím, jestli se mám smát, nebo brečet nad tou obrovskou škodou. Jinak se samozřejmě jenom směju. Celkově to pak vidím na 4 - 5, ale blíž k té pětce, takže 5*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ve válku mi na letadlo střílel Nemec. Vy jste víc nebezpečné." Senzační prázdniny překypují ztřeštěným humorem a akcí, takže se člověk - i přes pár hlušších míst (parta děcek na lodi) - rozhodně nenudí. De Funès je ve svém cholerickém živlu a skvěle mu sekunduje "anglický" Ferdy Mayne. Vedle hlavních postav nabízí film i pár výrazných vedlejších charakterů - ať už jde o divokou služku, již stále posílají spát; Michonneta, jemuž nevoní anglická kuchyně; či chlápka, na něhož Bosquier stále nešťastnou náhodou naráží. Prázdniny, na které většina zúčastněných jen tak nezapomene. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale dobré také ne. Louis samozřejmě opět a znovu nezklamal. Docela sympaticky byl poskládán i veškerý zbytek herců a hereček. Příběh se mi líbil pouze ze začátku a smál jsem se také pouze v úvodních minutách. Postupně se film zvrhává v nudnější a nudnější záležitost. Humor je v podstatě o tom, že si Francouzi svým tradičním způsobem utahují z Angličanů. Mnohem vtipnější mi to přišlo v podání Asterixe a Obelixe, když řádili ve službách jejícho veličenstva. Tohle sice drží pár metrů nad vodou tradičně skvělý Louis, ale smíchy jsem se nepotrhal. Abych dal více než 2 * to bych musel být minimálně kouzelník druhé kategorie. Tím zatím nejsem. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou vlastně takovou sázkou na jistotu, klasickou komedií s Louisem de Funèsem, která sází na jeho typický projev, grimasy a originální humor. Jedná se o příjemnou, svižnou, zábavnou a nenáročnou podívanou, Luis de Funès má však na svém kontě ještě o trochu lepší zářezy. 7/10. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl a je doteď známkou kvalitní komedie a jistotou zábavy. A ani zde nezklamal. Opět plno skvělých grimas, vtipných dialogů a hlášek a především plno vtipných situací, do kterých se dostává. Mám pro tohoto geniálního komika velkou slabost a jeho komedie zbožňuji a tahle je jedna z mých oblíbených. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)

Reklama

Reklama