Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Spolu s legendární sérií o četnících je i toto komedie, jak se patří a nemá chybu. Louis de Funés v plné síle! František Filipovský - dokonalé ztotožnění dabingu s originálem. Je to vtipné, má to chytlavou ústřední (a vlastně snad i jedinou) melodii a několik herců z četnické série. Bravo! Verdikt: 4 a 1/2* - 5* a 80 - 90 %. PS. Tomuhle aspoň říkám KOMEDIE a ne jako nepřeberné kvantum dnešních filmů, které se za ně také označují. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou vlastně takovou sázkou na jistotu, klasickou komedií s Louisem de Funèsem, která sází na jeho typický projev, grimasy a originální humor. Jedná se o příjemnou, svižnou, zábavnou a nenáročnou podívanou, Luis de Funès má však na svém kontě ještě o trochu lepší zářezy. 7/10. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z rady Funésoviek, ktorá megalómenne pobaví najmä obklopení viacerých spolu-divákov. Škotsko-Francúske hádky zaklincovali aj tie najlepšie scény a Martine Kelly počas natáčania Senzačných prázdnin pôsobila omnoho krajšie než veľké množstvo súčasných "dám a herečiek". Krátka, no o to zábavnejšia komédia, naladená na slnečné počasie plné letnej atmosféry. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oddechová letní komedie, která ale spíš sází na akci než na humor samotný.  Několik gagů výborných, ale ve zbytku spíš jen příjemná podívaná. Nejlepší je paradoxně začátek, kde Fufu předvádí svou klasiku a pak bitka v baru. Spousta scének mi pak přišla bez pointy. Třeba se stopařkami a obrovským mastifem, několik výstupů s cholerickým Italem či delikatesy u anglické tabule.  Dabing pochopitelně excelentní a  rozhodně zpříjemňující průměrnou podívanou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Při vjezdu do holubníku poničí vozidlo pletivo, poté však odjíždí a Charles (Louis de Funès) i s autem "zavřený" v holubníku bez porušení, které auto při kolizi způsobilo. (Chip89)
  • Podle některých pramenů byly Senzační prázdniny prvním filmem, v němž de Funèsovu manželku hrála Claude Gensac. Ve stejné době se ale natáčel i Oscar (1967), v němž taktéž vytvořili manželský pár a Oscar se nakonec do kin dostal dřív, takže prvenství je v tomto ohledu diskutabilní. (argenson)

Reklama

Reklama