Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční Hg výkon de Funèse, při kterém máte obavy o jeho krční páteř (navíc znásobený kultovním dabingem F.Filipovského), jenže když nepomůže scénář a Molinaro s vypointováním (povedlo se to jen u šikan sluhy Karla a oznámení kruté reality defrostovanému dědečkovi), vychází veškerá komediální snaha tak trochu vniveč. Michael Lonsdale vypadá jako francouzské dvojče Olivera Platta.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hibernatus nie je nijaká extra treskúca komédia, pri ktorej by musel Funes neustále robiť zo seba blbca (ale jemu to samozrejme nedá). Je to skôr taký príjemný úsmevný filmík, ktorý má rýchle tempo, neustále sa v ňom niečo deje a prichádza k nečakaným zámenám, zatajovaniu informácií a nejakým tým láskam naprieč času. Hibernatus má prekvapivý záver, ktorý ma veľmi potešil a záverečná scéna je jediný moment, keď sa sa pri ňom schuti zasmial. K poobedňajšej spokojnosti pred telkou mi to bohate stačilo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nezasmál jsem se u Hibernata jako u Četníků, Fantomase, Velkého flámu či Pošetilosti mocných, avšak i tato komedie se příjemně sledovala a některé scény byly vskutku "funesovsky" skvělé. Už samotná myšlenka o hibernaci zaujme. Pobavil jsem se, když Hubert popisuje smrt své ženy, ale také v části, kdy kdy hovoří o současné době. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nechápem to nízke hodnotenie. Myslím, že Hibernatus sa radí k najlepším počinom toho malého herca menom Louis De Funés. El magnifico tu predvádza fenomenálny herecký výkon, nezabúdam však ani na krásnu Claude Gensac. Prosto, tento film milujem od detstva. A Funés je pre mňa megaidol. Takže: "Nešahat!" :-) ps: edmé, edmé, edmé, edmé... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická Funésova situačná komédia, keď vďaka dedkovi svojej manželky, ktorý zamrzol na začiatku minulého storočia, musí hrať nápadníka svojej ženy, ktorá hrá úlohu svojej babičky. Kvôli týmto posunom postáv vznikajú komické situácie a Luis de Funés sa môže riadne rozparádiť. Žiaľ nie je to veľmi často. Paul Préboist ako obyčajne sluha a Claude Gensac starostlivá manželka sú klasická herecká zostava, ktorá drží fazónu a nekazí hru. Olivier de Funés hra znovu syna svojmu otcovi. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu je zmínka, že se budou zmrazovat kosmonauti na daleké cesty vesmírem. Tato myšlenka se o deset let později realizovala ve filmu Vetřelec (1979). (Jan.Kanak)
  • Záběry, které Paul (Bernard Alane) na konci filmu vidí v televizi, pochází z Pařížského aerosalonu v Le Bourget z roku 1969. Lze na nich mimo jiné spatřit první prototyp nadzvukového Concordu. (Foxhound#1)
  • Tehdy mladý začínající herec Bernard Alane (Paul Fournier) měl být pro francouzský svět kinematografie velkou senzací. Jenomže po uvedení filmu se žádný velký úspěch nekonal a herec tak „proplul“ takřka bez povšimnutí a dokonce se musel začít věnovat divadelnímu a muzikálovému herectví a především pak dabingu. Po dlouhých letech mlčení uvedl, že musel skončit dřív, než začal, jelikož tehdejší producenti a režiséři hledali jiné typy filmových herců (fyzicky zdatné a vyzařující jistou sexualitu), jako byl například rovněž tehdy začínající Gérard Depardieu nebo Patrick Dewaere. (Lynette)

Reklama

Reklama